Helyi civil szervezetek és nagyvállalatok együtt a fenntarthatóságért – Civil Üzleti Iskolát indítottunk Óbudán

Közzétéve:

„Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a kerületi civil szervezetek fejlesztése, fejlődésének támogatása mellett – mondta köszöntőjében Bercsényi Kinga civil referensünk az óbudai Civil Üzleti Iskola első képzési napján megjelent résztvevőknek. – Így az önkormányzatok között elsőként kezdeményezett a helyi civil és vállalati szféra partnerségét segítő programsorozatot.”

Iskolánk célja, hogy elindítsa a harmadik kerületi civil közösség és a szintén a kerületben működő nagyvállalatokkal együttműködését, és idővel az már önállóan is folytatódjon, és spontán alakuljanak új kapcsolatok. Mindeközben a civil és a piaci szereplőknek arra is lesz lehetősége, hogy egymás szempontrendszerét megismerjék, abból profitáljanak.

Burján Ferenc alpolgármester szintén üdvözölte a Civil Üzleti Iskolához csatlakozó szervezetek és vállalatok képviselőit:

„Amikor Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiáját megalkottuk, már tűztünk ki olyan közös célokat, melyek helyi civil szervezetek és helyben működő vállalatok együttműködésére is számít, és a megvalósítás törekvései a mindennapi munkánk részei – közte különleges hangsúlyt adva a szemléletformálásnak. A most útjára indított üzleti iskolánk reményeink szerint ebben is támogatni tudja majd a helyi kötődésű civil közösségeket és cégeket.

És arra biztatunk mindenkit, hogy bátran gondoljuk újra a civil szervezetek működését: fenntartásukhoz például új, akár piaci alapú finanszírozási lehetőségeket is keresve. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a civil és a vállalati környezet képviselőit közös képzésre invitáljuk meg.”

Önkormányzatunk említett elkötelezettsége révén ennek az együttműködéseknek az egyenrangú szereplője kíván lenni, hogy amolyan hídként a kerületben működő vállalkozásokkal és nonprofit szervezetekkel szoros kapcsolatot építsen ki a fenntarthatóság területén. Üzleti iskolánk a harmadik kerületben működő civil szervezetek számára díjmentesen elérhető.

A Civil Üzleti Iskola hat alkalmas képzést biztosító kezdeményezésünkhöz 21 harmadik kerületi civil szervezet és több mint tíz vállalat csatlakozott. Az első napon a közös tanulás egyik fókuszában a civil, vállalati és önkormányzati hármas együttműködés létjogosultsága és annak formái álltak.

A jó hangulatú, sok értékes megosztást hozó délelőttnek az Esernyős Szindbád rendezvénytere adott otthont, ahol gyermeksarokkal is készültünk a kicsikkel érkező résztvevőknek. A Civil Üzleti Iskola következő képzési moduljára augusztusban várjuk a sokszínű együttműködésre és együtt gondolkodásra vállalkozó szervezetek és cégek képviselőit.

Szakmai partnerünk a Civil Impact Nonprofit Közhasznú Kft., amely segítette önkormányzatunkat a fenntarthatósági stratégiája kidolgozásában.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság