Hétfőtől jelentős forgalomkorlátozás

Hírek
Közzétéve:

A téli leállást követően folytatódnak a Budapest – Esztergom vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódó út- és közműépítési munkálatok, mely miatt 2016. február 22-én hétfőtől, várhatóan március 15-éig a III. kerület Pomázi úton, és az Aranyhegyi úton, a meglévő terelések és lezárások mellett, a következő jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.

 A Pomázi úton, a Törökkő utcai becsatlakozás térségében 60 méter hosszon sávlezárásra kell számítani, ezért a munkaterület mellett jelzőlámpás forgalomirányítással 1 sávon váltakozó irányban haladhat majd a közúti forgalom. Ez idő alatt a Törökkő utca a Csillaghegyi út irányába egyirányúsításra kerül. Az egyirányú szakasz vége a Csillaghegyi úti becsatlakozásnál lesz. A kivitelezés idején a Csillaghegyi út a Bojtár utca felől zsákutcává válik. Az egyirányúsított útszakaszt a Bojtár utca felől a Kunigunda útja – Keled út – Pomázi út útvonalon, vagy a Bojtár utca – Bécsi út – Pomázi út útvonalon lehet kikerülni.

A másik korlátozással érintett terület az építés alatt álló Pomázi úti felüljáró északi oldalánál lesz. A jelenlegi, Bécsi út felé vezető egyirányú ág lezárásra kerül, emiatt a forgalom mindkét irányban újból a (Csillaghegy felé vezető) „A” ágra lesz terelve. A Keled úti patak híd feletti útszűkület miatt a szemben haladók elsőbbségét KRESZ tábla szabályozza majd.

Az Aranyhegyi út építéséhez kapcsolódóan a Rozsda utca magasságában mintegy 150 méter hosszú szakaszon ugyancsak jelzőlámpás irányítással szabályozott félpályás útlezárás kerül kialakításra.

A Pomázi út- Aranyhegyi út útvonalon elsősorban a reggeli csúcsidőszakban a félpályás lezárások miatt, jelentősebb  torlódásokra kell számítani.  Kérjük, hogy aki teheti, inkább kerülje el ezt az útszakaszt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság