Hétfőtől már nem kötelező maszkot hordani, de több helyen továbbra is ajánlott

Hírek
Közzétéve:

Március 7-től megszűnik a maszkviselési kötelezettség, jelentették be a Kormányinfón.

A Magyar Közlöny március 4-i, pénteki számában tették közzé a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló határozatokat.

Hétfőtől tehát nem kell maszkot viselni zárt terekben, tömegközlekedési eszközökön. Megszűnik a maszkviselési kötelezettség az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken. A vendéglátóegységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munka közben.

Ajánlott továbbra is a maszkot viselni a Szent Margit Rendelőintézet telephelyein, tették közzé az intézmény munkatársai:

„Kedves Pácienseink!
A Szent Margit Rendelőintézet vezetősége továbbra is azzal az AJÁNLÁSSAL él Önök felé, hogy saját és egymás egészségének megőrzése érdekében lehetőség szerint viseljenek maszkot, valamint belépésnél legyenek szívesek az eddigi gyakorlatnak megfelelően használni a kézfertőtlenítőt. Együttműködésüket köszönjük!”

Haskóné Alker Annamáriától, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény intézményvezetőjétől megtudtuk:

„A megjelent kormányrendelet alapján 2022. március 7-től az ÓSZSZI a következők szerint fog működni. A nappali ellátást nyújtó ellátásban a maszk használata a továbbiakban ajánlott lesz az ellátottak és a munkatársak számára.

A programjainkon való részvétel védettségi igazolvány nélkül lehetséges.

A bentlakásos átmeneti ellátást nyújtó Derűs Alkony Gondozóházban a továbbiakban is az eddig érvényben lévő szabályozások az irányadóak, ott változás nem történik.”

Busi Zoltán, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ intézményvezetője a hétfőtől érvényes szabályokról azt mondta: „A koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Kormányrendelet szabályozásinak figyelembevételével az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ tekintetében a védekezési intézkedések a következő módon fognak 2022. március 7-től változni.

A maszk viselése az intézmény területén kizárólag ajánlott lesz. A higiénés szabályokra továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk az ellátottjaink és dolgozóink egészségének védelmében.”

Hétfőtől a BKK járatain a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon nem lesz már érvényben a maszkviselési szabály. Ha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező, írta közleményében a társaság.

Megszűnik továbbá minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét, így a rendezvényekre vonatkozó korlátozások is.

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta, az egészségügyi veszélyhelyzetet a hatodik hullám veszélye miatt továbbra is fenntartják.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság