Kedvezményes Kerékpárkölcsönzés

Hírek
Közzétéve:

2009-ben Óbuda-Békásmegyer önkormányzata Bús Balázs polgármester javaslatára 20 db kerékpárt vásárolt a hivatali dolgozók részére, elsősorban a munkába, valamint helyszínekre járás céljából. A nagy sikerre való tekintettel a kerékpárt forgalmazó Berguson Kerékpárszaküzlet a kerületi lakosok bevonását  javasolta. Az elképzelés szerint a kerületiek – személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolt módon – hétköznap, napi 200 Ft-os kölcsönzési díj mellett kedvezményesen vehetik igénybe a kerékpárokat. A döntés megszületett: 2010. április 23-tól megnyit a kerületi kerékpárkölcsönző, a bicikliket a fenti feltételek mellett bárki igénybe veheti.
Bús Balázs polgármester bízik benne, hogy a kölcsönzőnek nagy sikere lesz, hiszen a 21. században fontos, hogy az embereknek legyen lehetősége a sportolásra is. Ezzel a kerület vezetése megpróbálja serkenteni a kerékpárral történő munkába járást, az egészségesebb életmódra való odafigyelést és lehetőséget biztosít azoknak is, akiknek valamilyen ok miatt nem lehet saját kerékpárja, bár szívesen járna azzal dolgozni.
Elsőként 50 db kerékpárt biztosít egy kerékpár-kölcsönző kialakításához a Berguson Kerékpárszaküzlet és Szerviz. Ez az ötlet egyedülálló fővárosi viszonylatban és illeszkedik ahhoz, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2010. évben ismét pályázhat a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium és a Környezetvédelmi Minisztérium által meghirdetett „Kerékpárosbarát Település 2010” cím elnyeréséért. 2009-ben a „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” címet már elnyerte az önkormányzat.
A kölcsönző a Laktanya u. 1/B alatt nyitja meg kapuit, az önkormányzat és a kerékpár forgalmazó a megnyitóra az minden érdeklődőt és kerületi kerékpárost tisztelettel vár.

Részletek a  www.obudakerekpar.hu oldalon találhatók.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság