Az előadóművészet terápia!

Hírek
Közzétéve:

Mohácsi Attila1Mohácsi Attilával a felkészülésről beszélgettünk:

Egy-egy sikeres produkciót bizony hosszú kitartó munka előz meg. Büszke vagyok Óbuda lelkes, aktív és művészetkedvelő nyugdíjasaira, akikkel már több éve jókedvűen szín-játszunk hétfőn délutánonként.

Koncentrációs, stresszoldó feladatokat végzünk, levegő- és hang előre hozó gyakorlatokkal nyelvtörőkkel, mondókákkal fejlesztjük szép kiejtésünket. Tiszta „magyaros” lett a beszédünk. Verseket elemzünk, együtt éneklünk, táncolunk.  A kitalált produkciókat közösen állítjuk színpadra, jó hangulatban, az évről – évre megrendezett, egyre színvonalasabb a művészeti fesztivál érdekében.

Félig Győrinek és félig Óbudainak tartom magam, hiszen a közelben születtem, nőttem fel, édesanyám pedig ma is a III. kerület nyugdíjasa. 1998-tól vagyok a Győri Nemzeti Színház tagja. Életem azóta hol Budapesten, hol Győrben zajlik.

A színházon kívül is sokat énekelek, tanulok, mert így lehetek jó és hiteles.  Saját kis csapataimmal járom az országot különböző zenés műsorainkkal, operett gálákkal, retro- és musical show-val. Több nyugdíjas „tanítványom” ellátogat és megnéz egy-egy szerepben és ezt köszönöm. Elvittem Őket Győrben a kulisszák mögé is – néző számára „tiltott” világba – ahol a színpadi csoda láthatóvá válik. Ekkor a színpadtól a zsinórpadlásig bejártuk a színház épületét, érdekes történeteket meséltem a produkciók születéséről és az előadások alatti kulisszatitkokról, majd egy városi sétával zártuk a napot. Megnéztük Győr belvárosát- a Széchenyi teret, a szép a Patika Múzeumot és a Levéltár épületét.

művészeti fesztivál plakát-page-001Mohácsi Attila amatőr színjátszó csoportjába várjuk azokat az időseket, nyugdíjasokat, akik szeretnének a  Ki-mit-tud-ra felkészülni és részt venni.

Érdeklődni az alábbi címen lehet:

Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény
1036 Budapest, Kiskorona utca 3.

Hétfőtől péntekig 9-tõl 14 óráig. Telefon: 250-1552

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság