Kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat a rászorulókra

Hírek
Közzétéve:

Karácsony közeledtével nagyobb figyelem összpontosul a rászorulókra. Bús Balázs polgármesterként is fontosnak tartja a nélkülözők támogatását, kezdeményezésére a testület minden évben jelentős összeget szavaz meg segélyre, illetve a kerületi oktatási, szociális és gyermekvédelmi intézmények által nyújtott támogatásokra.

Karácsonyi támogatást az Önkormányzat vonatkozó rendelete alapján egyrészt egyéni támogatás (karácsonyi segély) formájában, másrészt az fent említett intézmények részére a karácsonyi ünnepségek szervezéséhez juttatott támogatás keretében nyújtja.

Idén 1039 fő jogosult karácsonyi segélyre, ami összesen 6.234.000,- Ft támogatást jelent. A jogosultak fejenként 6.000,- Ft pénzbeli támogatást kapnak.

Az intézmények (Óbudai Egyesített Bölcsődék, Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény, Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ  Védőnői Szolgálat) 300.000-900.000 Ft támogatási összegben részesültek.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény 2015-ben 1950 főnek állít össze karácsonyi ajándékcsomagot, az Intézmény a Házi Segítségnyújtó Szolgálat rászoruló ellátottjai részére 254 csomagot 900.000,- Ft értékben állít össze.

A Védőnői Szolgálat a karácsonyi ajándékcsomagokat december 1. és december 20. között juttatják el a családokhoz. A csomagokban tartós élelmiszerek, gyümölcsök kerültek összeállításra. Összesen 102 család, a családokon belül 208 gyermek és várandós részesül a támogatásban.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ a felhasználható keretösszegből 2015-ben 114 fő ellátottjának állít össze karácsonyi ajándékcsomagot, fejenként 4.500.- Ft értékben. Az Intézmény karácsonyi ünnepséget is szervez az ellátottjai és családtagjai számára. Az ünnepekre az Auchan Áruház 10.000.-Ft értékben szaloncukrot ajánlott fel az Intézmény számára. Az Élelmiszer Bank 940.308.-Ft értékben adományozott tartós élelmiszereket. Az édességek a mikuláscsomagba kerültek a többi tartós élelmiszer december 8-án kerül szétosztásra. Ezekből a felajánlásokból nemcsak az intézmény ellátottjai, hanem a látássérült klub tagjai is kapnak, összesen 125 fő.

DSC_1160

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ a támogatásból december 16-án közös karácsonyi műsort szervez 20 gyermeknek és családjának. Emellett további 40 család kap tartós élelmiszercsomagot. Minden csomagba liszt, cukor, rizs, olaj, konzerv, csokoládé, cappuccino por és szaloncukor kerül várhatóan.

Az adventi időszakban alábbi segítő akciókkal könnyít az Intézmény a szükséget szenvedő családok helyzetén:

Az Összefogás Óbudáért Egyesület és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ december 8-án a rászoruló családok számára 50 db élelmiszercsomagot adott át. A csomagok makrélás konzervet, tartós tejet, kristálycukrot, lisztet, étolajat, lekvárt, kávét, csokoládét, szaloncukrot, tésztát, pudingport, mustárt, rizst, sűrített paradicsomot tartalmaztak.

A Vöröskereszt Szőlőkert utcai telephelyén az intézmény által delegált 40 család vehet át egy-egy tartós élelmiszercsomagot.

Advent 4. hétvégéjén az Óbudai Kulturális Központ egy-egy feldíszített fenyőfát ajándékoz, kiszállítással együtt 12 család részére

2015. december 19-én az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, az Összefogás Óbudáért Egyesület és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 11-13 óra között, rászoruló családok részére közösségi élelmiszerosztást tart a Flórián téren. Az akció kedvezőtlen időjárás esetén is megtartásra kerül.

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány 800 adag meleg ételt, valamint tartós élelmiszert, az Összefogás Óbudáért Egyesület szaloncukrot oszt. A tartós élelmiszer csomagokban lesz konzerv, keksz, cukor, olaj, liszt, ropi, margarin, banán, narancs. A családsegítő vállalta a családok delegálását, valamint az akció szervezésében és lebonyolításában való közreműködést.

Csakúgy, mint a tavalyi évben, idén is lesz fenyőfaosztás. Az Intézmény által gondozott családok között most is 400 db fenyőfát, összesen 647.700,- Ft értékben osztanak ki.

 

Természetesen az intézmények mindegyike szervez karácsonyi műsort is, így a Családok Átmeneti Otthona és a Gyermekek Átmeneti Otthona lakói is részesei lehetnek a közös ünneplésnek. A műsor után ajándékosztás is lesz, amely során a gyerekek érdeklődésüknek megfelelő játékokat, a felnőttek pedig finomságokkal teli ajándékcsomagot kapnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság