Bemutatták a Holdudvar megújításának terveit

Hírek
Közzétéve:

Június 20-án, egy beharangozó piknikkel kezdődött az együtt gondolkodás, majd még 7 alkalommal találkoztak workshop keretében mindazok, akik úgy érezték, hogy van elgondolásuk a Holdudvar jövőjével kapcsolatban. Szerda este végül az Újirány Tájépítész Kft. mérnökei, Kovács Árpád vezetésével bemutatták az elkészült terveket.

Hold_1

Bár a Holdudvar a kerület első közösségi alapon megálmodott projektje, a cég szakemberei már referenciaként a Teleki tér megújítását is felmutathatják. Kovács Árpád bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a tervezés során a legfontosabb szempont a minden érdekelt számára elfogadható kompromisszum megtalálása volt. Alapelveik között szerepelt az együtt gondolkodás, az, hogy minden vélemény számít, együttműködés, szakmaiság, valamint annak elfogadása, hogy a park jelenlegi adottságai jó alap, de minden megváltoztatható. A közösségépítés a szakemberek és az érintettek közös munkájának sajátos hozadéka.

A bemutatott prezentációból kiderült, hogy a park 1975-ös átadásakor már megjelentek a közösségi igényekre adott válaszok, így volt színpad, vízfelület, pingpong asztal és játszótér funkció is, ám ezek az eszközök egyfelől elöregedtek, tönkrementek, másfelől jelenlegi helyükön már nem egyeznek a helyiek elgondolásaival. Ezt onnan lehet tudni, hogy a helyiek kérdőíveket tölthettek ki, mit szeretnek és mit nem az adott területen.

A beérkező adatok összegzését követően a tervezők átszabták a funkciókat és a helyükre illesztették őket.  Lesz egy nagyobb központi tér, pihenő sarok, térkő felületek, rajtuk áthaladó öntött beton utakkal. Megnövelik a zöld felületeket, az iskola és az orvosi rendelő közé játszósétány épül majd. Lesz jellegzetes víz architektúra, a fitneszpark egy intimebb közegbe kerül, mellé street workout eszközöket telepítenek. A játszótér is kibővül, gumi burkolatot kap, nagy belső hajtású mókuskereket, új csúszdákat, és több fészekhinta is épül. A homokozó fölött a tervek szerint majd napvitorla feszül.

A Holdudvar kialakításába az Eb Óvó nevű kutyás érdekvédelmi szervezet aktivistáit is bevonták.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Megjelent az idei Iránytű a harmadik kerületi általános iskolákról

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes tavaszi programok harmadik kerületieknek

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!