Elkészült a Laktanya utcai sportpark

Hírek
Közzétéve:

Az augusztus vége óta zajló munkálatok a végéhez értek. A közeli fitneszpark melletti területen korábban elavult, balesetveszélyes pályán focizhattak csak a gyerekek, az új park azonban több és más sportág kedvelői számára is biztonságos sportolást tesz lehetővé._DSC_3775.A futókör, amely körbevezet az egész parkon az ízületek kímélése, valamint a balesetek elkerülése érdekében gumiburkolatot kapott, csakúgy mint a felnőtt fitneszpark korábban kialakított területe.

_DSC_3763A futókör és a sprintszakasz által határolt zöldterületen úgynevezett Street Workout zónát létesítettek nyújtókkal, amely a saját testsúlyos edzésformákat tesz lehetővé.

_DSC_3779

A tervezett skatepálya megépítésébe a gördeszkások egyik felhasználói közösségét, a Padka Projekt tagjait is bevonta az önkormányzat, akik olyan elemeket válogattak össze, amelyek a pályát egyedülállóvá teszik egész Budapesten. Az eredetileg rozsdamentes acél, alumínium és rétegelt falemez kombinációjú rámpák helyett betonelemek, köztük C alakú padka és egy hosszú korlát kapott helyet. Az egyeztetéseknél szempont volt, hogy ne csak a gördeszkások, hanem a görkorcsolya és a bmx kedvelők is használhassák a parkot.Bús Balázs polgármester a fiatalokkal együtt nézte meg az elkészült parkot.

_DSC_3844 _DSC_3885

A nyári időszakra gondolva az önkormányzat párakapu felállításáról is gondoskodott. A zöldfelületeken a fákat cserjesáv határolja, a kikopott füvet ápolt gyepfelülettel pótolták. A látogatók egyedi kialakítású padokkal, több hulladékgyűjtővel, illetve biciklitárolóval (LOCLIMIT) találkozhatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság