Humor, próza,
ének a Tavaszköszöntő Gálán

Hírek
Közzétéve:

 

Az intézmény, amely a fogyatékos emberek nappali ellátást végzi a kerületben, egész évben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ellátottak részvételével a sport, a kulturális, és egyéb rendezvényeiket méltó módon megünnepeljék, ezáltal pedig gondozottjaik is átérezzék az összetartozás élményét és a gondoskodást.
Tehetségüket és lelkesedésüket megmutatva az intézmény középsúlyos, enyhe, valamint pszichiátriai részlegének ellátottjai énekeltek, szavaltak vagy éppen a Balatonszabadi-Sóstón töltött nyaralásaikat felidéző humoros, színpadi jelenetet adtak elő az Óbudai Kulturális Központ színháztermében.
Bús Balázs polgármester köszöntőjében így fogalmazott: „Azt hiszem a felnőtt emberek döntő többsége feltette már magának a kérdést, hogy mennyire elégedett az életével. A válasz természetesen mindenkinek a magánügye, de a válaszokból inkább a külső környezet adottságaira következtethetünk. A személyes hogylétet a boldogság szó írja le pontosabban.
Talán abban egyetérthetünk, hogy sikeresen vagy ügyetlenül, de mindenki arra törekszik, hogy boldog lehessen a maga szűkebb közösségében. Már sokszor elmondtam, de nem árt újra felidézni Jan Gehl dán építész, várostervező gondolatát, mely valahogy úgy szól, hogy az „az ember legfontosabb szükséglete a másik ember társasága”. A közösséghez tartozás nem garanciája a kiegyensúlyozott életnek, másoktól elzártan azonban senki sem élhet boldogan.” Én biztos vagyok benne, – tette hozzá a kerület vezetője, hogy itt Óbudán, a 2012 óta évi rendszerességgel megrendezett Tavaszi Gála az előbbi felismerés lényegét tükrözi vissza. Köszönetet mondott Janurikné Csonka Erikának, intézményvezető asszonynak és mindazoknak, akik nap mint nap az esélyegyenlőséget szem előtt tartva dolgoznak a gondjaikra bízottak érdekében. A színpadi előadások előtt  megosztotta a résztvevőkkel azt a jó hírt is, hogy sikerült az önkormányzatnak elnyernie egy jelentősebb pályázati összeget, amelyből az önkormányzat szeretné a kerületben a régóta tervezett szociális boltját megnyitni. Örömmel fogadták a résztvevők azt a bejelentést is, hogy   hamarosan a középsúlyos fogyatékosok részlegét is felújítják, hogy az ellátottak jobb és szebb körülmények között tölthessék mindennapjaikat. A polgármester végül reményét fejezte ki, hogy a javuló intézményi körülmények, és a kerületben végzett fejlesztőpedagógia képes lesz kiteljesíteni azoknak a fiataloknak az életét, akik második otthonukként tartják számon a foglalkoztatót.

A rendezvény vendégművészei idén a látássérült klub tagjai, Nagy Krisztina és Nagy László, valamint a XVIII. kerületi Gyöngyvirág Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának ellátottjai voltak, akik színvonalas táncelőadásukkal zárták le a 2018.évi Tavaszi Gálát, illetve nyitották meg a tavaszi időszakot.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság