Jelentős fejlesztések a Szent Margit Rendelőintézetben

Hírek
Közzétéve:



A Hadrianus Fejlesztési Program keretében megújult a Szent Margit Rendelőintézet, valamint a Vörösvári úti gyermek háziorvosi rendelő, a Védőnői Tanácsadó és az Óbuda Patika előtti park. A rendelőintézet környezetét az önkormányzat az intézményvezetők, a dolgozók, a gyógyulni vágyók, a járókelők és a környéken élők észrevételeinek segítségével újította meg. A végleges tervek 2016 végére elkészültek, és a kivitelezés 2017 nyarán vehette kezdetét.

Fotó: Sánta Balázs

Az átadáson Bús Balázs polgármester kiemelte, hogy az elmúlt két évben a közterületi fejlesztéseket az önkormányzat közösségi tervezés formájában valósítja meg. Itt ennek egy speciális formája valósult meg, hiszen elsősorban a környező intézményekbe járó gyógyulni vágyó lakosság, valamint az itt dolgozó szakemberek igényeit kellett figyelembe venni.

A tervek megvalósulásával a rendelőintézetet, a lakótelepet, az óvodát, a patikát és a tömegközlekedési eszközöket logikusabb közlekedési útvonalakon keresztül lehet megközelíteni a jövőben.  A megfelelő akadálymentesítésnek köszönhetően a kerekesszékkel vagy babakocsival érkezők is könnyedén el tudják majd érni az intézményt. Különféle ülőalkalmatosságok, hulladékgyűjtők és egy kutyapiszoktároló járulnak hozzá a kényelmesebb és tisztább környezethez. Ezeken felül ivókút, biciklitárolók és tájékoztató táblák is kerülnek a területre, a legfiatalabb korosztály számára pedig egy kis játszótérrel bővül a gyerekorvosi rendelő és a patika közötti rész. A zöldfelület további új növényekkel, díszfákkal, cserjékkel és évelőkkel gazdagodott, valamint egy öntözőrendszer telepítésére is sor került. Megtisztították és minimálisan elmozdították Mészáros Mihály szobrászművész alkotását, a „Fekvő nő” szobrát. A Dr. Faragó Sándor tiszteletére állított emléktábla visszakerült a gyermekorvosi rendelő közelébe, ahol méltóképpen őrzi továbbra is a doktor úr emlékét. A beruházás részeként megújult a rendelőintézet dolgozói számára fenntartott parkoló, valamint a Kormányhivatal és a felnőtt háziorvosi rendelő között elhelyezkedő murvás ösvény is.

Fotók: Antal István

Számadatok a parkban telepített növényzetről és utcabútorokról:

  • 23 db lombos díszfa
  • 395 tő díszcserje
  • 79 db rózsa
  • 904 db évelő növány
  • 54 db egyszemélyes, karfás kültéri szék
  • további 19 db fa ülőfelület, melyet a virágágyások támfalaihoz rögzítettek
  • 9 db hulladékgyűjtő
  • 1 db kutyaürülék-gyűjtő
  • 1 db ivókút
  • 9 db kerékpártároló
  • 3 db játszóeszköz

 

Komfortosabb körülmények a szakellátásban

A Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti telephelyén több szakrendelő helyisége is megújult az Örlős Endre Egészségügyi Program részeként. A laboratóriumban közel 50 m2-es területen teljes körű felújítás keretében burkolatcsere, falak áthelyezése, vizesblokk csere, új bútorzat beszerelése, továbbá festési és mázolási munkák történtek. A szakmai munkát segítő új műszerasztalok és a betegek kényelmét biztosító vérvételi székek is a felújítás részeként kerültek a laboratóriumba. Az új betegfogadó pult modern kialakítása és a betegbehívó rendszer automatizálása is olyan jövőbe mutató fejlesztések, melyek a kényelmesebb és komfortosabb betegellátást a modern kor követelményei között kívánják biztosítani.

Dr. Badacsonyi Szabolcs a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetője és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő a felújított laboratóriumban a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelőjében

Ugyanígy a reumatológia és a fizikoterápia szakrendeléseken is burkolatcsere és új, a betegellátás során használt bútorok beszerzése valósult meg, a helyiségek klimatizálása is megtörtént. Az elektromos szerelvények elbontásra kerültek, helyettük korszerű, az igényeknek megfelelően kialakított vételezési helyek épültek. A gyógytorna helyiségében karbantartási jellegű felújítási munkák történtek.

Az így felújított szakrendelések a betegek részére modern körülmények közötti kezeléseket, gyógyulást biztosítanak, továbbá a Rendelőintézet dolgozóinak munkakörülményeit is jelentős mértékben javítják. A Rendelőintézet korszerűsítését folytatva, a közeljövőben a Csobánka téri telephelyen a nyílászárók cseréje is megkezdődhet, valamint reményeink szerint az Egészséges Budapest Program keretében új orvosi-, és ápolási eszközök is szolgálhatják az óbudai lakosság magas szintű egészségügyi ellátását.

Kezelés a megújult fizikoterápiás rendelésen

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság