Közösen ültették a növényeket Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Már jóval a regisztráció kezdete előtt elkezdett gyűlni a lelkes tömeg a Heltai Jenő Idősek Klubja előtt. A regisztrációt és a kertészkesztyűk kiosztását követően rövid feladatismertetés következett. Egy kis pogácsa elfogyasztása után elkezdődhetett a közös munka. Az ültetés a Füst Milán utcai házak tövében vette kezdetét, majd több csoport alakult ki, így egyszerre több területen ültethettek az önkéntesek. Az eseményen végig a Pannon Park Forest Kft. kertészei nyújtottak segítséget, akik előkészítették a terepet és szállították a növényeket. Sokan kislapáttal ülttették el a cserjéket, de volt olyan vállalkozószellemű önkéntes, aki az ásástól sem riadt vissza. Fél tizenegykor az Idősek Klubjában rétes várta a résztvevőket. A tízórai után folytathatta a munkát az, aki kedvet érzett hozzá délig.

A közösségi ültetés célja az volt, hogy az új békásmegyeri közösségi tér környékén élő helyi lakosság is részese lehessen a tér megszépülésének. Az eseményre több háztömbből is érkeztek, de voltak olyanok is, akik a kerület másik feléből látogattak el a programra. Az ültetés a kertészek számára még nem ért véget, de nagy segítséget nyújtott az önkéntesekből összeált csapat munkája, akik sok száz növényt ültettek el alig pár óra alatt.

A fák telepítésére is hamarosan sor kerül, ha már az időjárás hűvösebbre fordul október végén, november elején. A beültetendő fák méretéből adódóan az ültetés gépek segítségével fog történni.

ultetes2 ultetes3 ultetes4

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság