Megtévesztő temetői „szertartás”

Hírek
Közzétéve:

Csakhogy az így reklámozott szolgáltatás semmiféle egyházi elismeréssel nem rendelkezik. A közlemény külön is felhívja a figyelmet bizonyos D. R., és a „Boldog Teréz Anya Egyház” megtévesztő tevékenységére.
Egy kórházi ügyintézés során a kórház munkatársa ajánlotta az elhunyt hozzátartozói figyelmébe az úgymond egyházi szolgáltatást is közvetítő vállalkozást. Még nyugtát is kiállítottak az elvégzett „katolikus szertartásról”. Csakhogy a „szertartást” végző személy nem pap. A főegyházmegye szerint semmilyen felhatalmazást nem adtak neki egyházi temetés végzésére, bár a vállalkozás határozottan állítja, az általuk megbízott személynek hivatalos igazolása van arról, hogy ő katolikus pap. A konkrét esetben a vállalkozás utóbb visszatérítette a kifizetett összeget.
Idő közben más felekezetek óbudai lelkészei is jelezték, hogy a saját területükön is találkoztak hasonló „konkurenciával”. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy csak kellő körültekintéssel – miután meggyőződtek az illető pap, lelkész egyházi felhatalmazásáról – adjanak megbízást az egyházi temetésre.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság