Óbudán adták át a 100. MOL Bubi gyűjtőállomást

Hírek
Közzétéve:

A 100. gyűjtőállomással egy időben további 12 új gyűjtőállomást kapcsoltak be a rendszerbe, valamint 136 kerékpárral bővült az almazöld flotta, így összesen 112 gyűjtőállomás, 1286 bringa várja a MOL Bubi használóit immár a III. kerületben is.

sim_9451

A MOL Bubi 2014. szeptemberi indulása óta Budapest szimbólumává vált. Az elmúlt két év során a budapestiek és az idelátogató turisták több mint 1,4 millió alkalommal használták az almazöld kerékpárokat, és több mint 2 millió kilométert tettek meg. A közbringarendszer népszerűségének titka, hogy a felhasználók igényeire reagálva az üzemeltetők folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást, kiterjesztve azt a budapestiek minél szélesebb körére. Ennek szellemében került sor a közbringarendszer további bővítésére a II., a III. és a XII. kerületben olyan új helyszíneken, amelyek eddig nem tartoztak a MOL Bubi szolgáltatási területébe.

A 100. állomás a Kolosy téren található, amelyet Szollár Domokos, a MOL csoport kommunikációs igazgatója, Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója és Bús Balázs polgármester adott át közösen.

dsc_5932Óbudán kiemelten kezeljük a kerékpározás biztonságos feltételei érdekében történő infrastrukturális fejlesztéseket, továbbá minden olyan programot, amely a kerékpározás népszerűsítését célozza. – emelte ki Bús Balázs polgármester. A Polgármesteri Hivatal kerékpárral munkába járó dolgozói anyagi támogatást kapnak, havi max. 8000 Ft értékben, öt alkalommal nyertük el a Kerékpárosbarát Munkahely címet, elkészítettük az Óbudai Kerékpáros Koncepciót, 5000 diáknak eljuttattuk a Kerékpáros Kisokost, idén 4 helyszín bekapcsolásával elindítottuk az ingyenes Bike & Breakfast bringásreggeli programunkat, évente megrendezzük a Tour de Óbuda nevű kerékpáros túrát, továbbá szeptembertől elindult az ingyenes kerékpár-regisztráció, illetve minden kerületinek lehetősége van kedvezményesen biciklit kölcsönözni. – sorolta a kerület vezetője az eddigi intézkedéseket. Az óbudai múzeum-negyed illetve Óbuda, mint a Dunakanyar városkapuja eddig is célpont volt a kerékpáros turisták körében, de bízunk benne, hogy az új MOL BUBI állomások még vonzóbbá teszik kerületünket.

dsc_5874Az Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója Dr. Dabóczi Kálmán kiemelte: a Mol Bubi nem egyszerű kerékpárbérlő rendszer, hanem „összekapcsoló közlekedési mód”, amely „közlekedési láncban” kezdi el gondolkodtatni az embert. Teszi ezt úgy, hogy alternatívát, döntési lehetőséget kínál az autózás és a közösségi közlekedés mellett.    Hozzátette: ezzel kezdődik az „okos város” a BKK számára, mivel biztonságos és fenntartható, környezetbarát közlekedési módról van szó. A következő évi fejlesztésekkel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, 2017-ben és 2018-ban is folytatódik az új állomások telepítése, és szeretnék elérni, hogy a Mol Bubi az e-jegyrendszerbe teljesen integrálódjon, és átjárható fizetési és szolgáltatási rendszer legyen.

dsc_5912A MOL névadó szponzorként évente 120 millió forinttal támogatja a projektet. Szollár Domokos a cég kommunikációs igazgatója elmondta: „Ha valaki Budapestre érkezik, és a Belvárosban sétál, ugyanúgy találkozik a zöld MOL Bubikkal, mint a sárga villamosokkal, kék buszokkal és a piros trolikkal, az ide-oda cikázó almazöld bringák a folyton mozgásban lévő, nyüzsgő város elengedhetetlen részét képezik. Nem volt kérdés, hogy a MOL, amely egyre gyorsabb tempót diktál, a MOL Bubi, és így az úton lévők támogatásán keresztül elindult azon az úton, amit a nemrég meghirdetett, következő 15 éves stratégiájában zászlajára tűzött. Legyen szó közösségi autózásról, vagy elektromos, fenntartható közlekedésről a MOL célja, hogy mindig egy lépéssel a fogyasztók előtt járjon, megoldást nyújtva közlekedési igényeikre.”

13 új MOL Bubi gyűjtőállomást helyeztek üzembe az alábbi helyszíneken:

  • Bécsi út–Óbudai Egyetem (III. kerület)
  • Kiscelli utca–Zápor utca (III kerület)
  • Kolosy tér (III. kerület)
  • Lajos utca–Nagyszombat utca (III. kerület)
  • Szent Margit Kórház (III. kerület)
  • Szépvölgyi út H (III. kerület)
  • Csalogány utca–Medve utca (II. kerület)
  • Zsigmond tér (II. kerület)
  • Városmajor–Nyúl utca (XII. kerület)
  • Szilágyi Erzsébet fasor–Fogaskerekű vasút (XII. kerület)
  • Szent János Kórház (XII. kerület)
  • Csörsz utca–MOM Kulturális Központ (XII. kerület)
  • MOM Park (XII. kerület)

A jelenleg ismert tervek szerint 2017 tavaszán további MOL Bubi gyűjtőállomásokat telepítenek a III. kerületben, lefedve ezzel a belső óbudai területeket, egészen a Vörösvári út vonaláig.

bubi_gyujtoallomasok_terkep

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság