Szombattól változik a H5-ös HÉV közlekedése

Hírek
Közzétéve:

2015. július 18-ától (szombattól) 31-éig (péntekig) a H5-ös HÉV Szentendréről, illetve Békásmegyerről rövidített útvonalon, csak a Szentlélek térig közlekedik. Batthyány tér M+H és a Szentlélek tér H között sűrűn közlekedő pótlóbuszok viszik az utasokat. Aki az M3-as metró Árpád híd állomásához tart, az a Szentlélek téri átszállás kihagyásával teheti meg ezt a 34-es, illetve a 106-os autóbusszal, amelyek a szokásosnál sűrűbben közlekednek.  A reggeli és a délutáni csúcsidőben ugyanakkor gyakrabban közlekedik az 1-es villamos is. Augusztus 1-jétől 8-áig a H5-ös HÉV újra a Margit hídig jár majd.

H5_potlas_20150718-20150731

Közlekedés a H5-ös HÉV vonalán július 18-ától 31-éig

Szentendre és a Szentlélek tér között

  1. július 18-án (szombaton) az első járatindulástól 31-én (pénteken) az utolsó indulásig a H5-ös HÉV Szentendréről, illetve Békásmegyertől rövidített útvonalon csak a Szentlélek tér megállóhelyig közlekedik, az alábbiak szerint:
  • A HÉV-ek a hétköznap reggeli csúcsidőszakban, 6 és 7 óra között 6 percenként, 7 és 8 óra között 5 percenként indulnak. A délutáni csúcsban 6 percenként járnak a HÉV-ek.
  • A HÉV hétköznap csúcsidőn kívül, valamint hétvégén a menetrend szerint követési gyakorisággal közlekedik, indulási időpontjai azonban minden hétköznap este és hétvégén reggel, továbbá július 18-án (szombaton), 19-én (vasárnap), 25-én (szombaton) és 26-án (vasárnap) időszakosan néhány perccel változnak. A H5-ös HÉV július 18-a és 31-e között érvényes menetrendje megtekinthető a BKK honlapján. Az átszállási kapcsolatok biztosítása érdekében a H5-ös HÉV-hez csatlakozó buszjáratok indulási időpontjai is hasonlóan változnak.
  • Július 18-án (szombaton) 7 órától 19-én (vasárnap) 19 óráig Csillaghegy megállóhelyen minden HÉV a Batthyány tér M+H irányú peronnál áll meg.

A Szentlélek tér és a Batthyány tér között

A Szentlélek tér H (a 29-es busz végállomása) és a Batthyány tér M+H között HÉV-pótló autóbusz közlekedik H5-ös jelzéssel a hétköznap reggeli csúcsidőben 2, a délutáni csúcsban pedig 2-3 percenként; hétköznap csúcsidőn kívül, valamint hétvégén a BKK minden, a Szentlélek téri ideiglenes végállomásra érkező H5-ös HÉV érkezésekor két pótlóbuszt indít. A 29-es autóbusz ugyanebben az időszakban a Szentlélek téri buszvégállomáson a 137-es busz felszállóhelyéről, a 137-es busz pedig a 237-es busz felszállóhelyéről indul.

A Batthyány tér M+H végállomástól a Szentlélek térig a H5-ös pótlóbusz a Fő utca–Bem József tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Batthyány tér M+H: an buszvégállomásról, a 17-es és a 86-os busz ideiglenes megállóhelye,
  • Margit híd budai hídfő: a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A busz ideiglenes megállóhelye,
  • Szépvölgyi út: ideiglenes megállóhely az Árpád fejedelem útja 53. előtt, az Árpád fejedelem útján az Evező utca és a Dereglye utca között félúton,
  • Tímár utca: az Árpád fejedelem útján a Textilgyár utca kereszteződése után, a felüljáró alatt,
  • Szentlélek tér H: a buszvégállomáson.

A Szentlélek tértől a Batthyány tér M+H végállomásig a H5-ös pótlóbusz a Tavasz utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca útvonalon halad, az alábbi megállók érintésével:

  • Szentlélek tér H: a 29-es autóbusz végállomása,
  • Serfőző utca: a 29-es autóbusz megállóhelye,
  • Tímár utca: a 29-es autóbusz megállóhelye,
  • Szépvölgyi út: a 29-es autóbusz megállóhelye,
  • Margit híd budai hídfő: a 9-es, a 17-es, a 26-os, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz megállóhelye,
  • Batthyány tér M+H: a 86-os autóbusz megállóhelye.

A pótlóbuszon, amennyiben a felszállt utasok száma lehetővé teszi, kerékpár is szállítható.

A fenti időszakban a szokásosnál sűrűbben, a tanítási időszakban érvényes munkanapi menetrend szerinti követéssel közlekedik a H5-ös HÉV vonaláról az Árpád híd metróállomáshoz közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot nyújtó 34-es és 106-os autóbusz. Ezáltal azok, akik az M3-as metróval utaznának tovább, kényelmesebben utazva kihagyhatják a Szentlélek téri átszállást az 1-es villamosra.

Közlekedés a H5-ös HÉV vonalán augusztus 1-jétől 8-áig

2015. augusztus 1-jétől (szombattól) 8-áig (szombatig), azaz a Sziget fesztivál kezdetéig a H5-ös HÉV Szentendréről, illetve Békásmegyerről újra a Margit híd budai hídfőig jár, a június 6-án bevezetett ideiglenes forgalmi rend szerint. A Batthyány tér M+H és a Margit híd budai hídfő között HÉV-pótló busz, valamint a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A busz viszi az utasokat.

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A 2013-as dunai árvíz okozta károk helyreállítása miatt már július eleje óta a Slachta Margit rakparton a HÉV Tímár utca megállóhelyének környékén munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőben sebességkorlátozás, a csúcsidőszakon kívül és hétvégén pedig félpályás útlezárás van érvényben.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Térítésmentesen igényelhető madárodú és madáretető – ELFOGYOTT!

Hírek
Közzétéve:

Ingyenes tavaszi programok harmadik kerületieknek

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a negyedik adventi gyertyát