Új egyetemi negyed a Graphisoft Parkban

Hírek
Közzétéve:

DSC_6249Átadták a Graphisoft Park új egyetemi negyedét, az Aquincum Campust pénteken, ahol az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola kap helyet. Az avatóünnepségen Tarlós István főpolgármester a főváros és az Óbudai Gázgyár történetét felidézve méltatta, hogy a terület komoly szerepet vállal a hazai szellemi kapacitás itthon tartásában. Szavai szerint a Graphisoft Park elsőrangú szakmai képzést bonyolított le egyszerre a magyar matematikai hagyományokat és az innovatív üzleti kívánalmakat figyelembe véve, s arra is ügyelt, hogy egy öko-környezet jöjjön létre.

DSC_6159 A főpolgármester méltatta, hogy az intézmény viszi a város jó hírnevét és számos külföldi diákot vonz, akiknek egy része itt is marad. Tarlós István kiváló példának nevezte a parkot a barnamezős területek felélesztése szempontjából is. Jelezte: ez a terület az úttörő, további 44 hasonló ingatlan funkciónélküliségének megszüntetését, kármentesítését tűzték ki célul.

A rendezvényen Bojár Gábor, a Graphisoft Park igazgatótanácsának elnöke arról beszélt: amikor 1982-en céget alapítottak, a legjobb szoftveresek itthon tartását tűzték ki célul. Megjegyezte: ma az eredetileg tervezett terület háromszorosán dolgoznak, a területen pedig nem az autók, hanem a zöldfelületek dominálnak.

Bojár Gábor startup-paradicsomként beszélt Budapestről, s értékelése szerint ma már a kicsik is kijuthatnak a világpiacra. Az Aquincum Campusról szólva fontosnak nevezte, hogy a parkban dolgozó cégek jobban megismerhetik a fiatalokat és választhatnak közülük új munkatársakat.

DSC_6241

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere beszédében így fogalmazott:

DSC_6195Óbuda-Békásmegyer számára nagy jelentőséggel bír, és személy szerint engem is bizakodással tölt el, amikor azt látom, hogy a III. kerületben valami megújul, felépül, vagy épp szárnyat bont. A városrész adottságainak köszönhetően rendkívül kedvező helyszínt biztosíthat mindazon befektetőknek, akik észreveszik e területben rejlő kincset. A III. kerület legfejleszthetőbb részeiként a Hajógyári-szigetet, a Római-partot és természetesen a gázgyár területét tartjuk számon. A kerület iránt mutatott civil vagy épp üzleti innovatív üzleti érdeklődés azért lehet bíztatás számunkra, mert arra utal, hogy városrészünkben nem csak mi, akik érzelmileg is kötődünk e helyhez, hanem az előzetes számítások alapján választók is látnak perspektívát. ” Mint mondta a III. kerület egyre fontosabb szerepet kap a főváros egyetemi életében. Hozzátette, DSC_6223_dr_tamas_istvanmegnyugvással tölti el, hogy az egykori ipari műemlék „gondos gazda” kezébe került. A kerület vezetője fontosnak nevezte, hogy a következő években az önkormányzat és a kerületben működő vállalkozások között fennmaradjon és elmélyüljön az a partneri együttműködés, ami a tudásipar, de akár a sport, rekreáció és egyéb más területeken is hozzájárul ahhoz, hogy Óbuda „minél inkább szerethető arcát mutassa”.

Tamás István, az IBS alapító rektora fontosnak tartotta, hogy az intézmény Magyarországon is képes alternatívát nyújtani azon diákoknak, akik nemzetközi diplomát, valóságos piaci és karrier felkészültséget szeretnének.

DSC_6264DSC_6250DSC_6261

DSC_6249DSC_6247DSC_6001

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság