Új szolgáltató segíti a gyermekorvos-ügyeleti ellátást

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer gyermek lakosságának központi háziorvosi ügyeleti ellátását eddig a FÖNIX-MED Egészségügyi Szolgáltat ó Zrt. biztosította a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórház területén.

A III. kerületi lakosok tapasztalatai szerint ez a megoldás nem volt kielégítő, mert Békásmegyertől nagyon messze van a Szent János Kórház, melyet az esti/éjszakai időszakban, tömegközlekedési eszközökkel amúgy is nehéz elérni. Az ellátási terület nagysága miatt a betegek otthoni felkeresése és gyógyítása ugyancsak problémás, az érintetteknek rendszeresen hosszú várakozási idővel kell számolniuk.

Az Önkormányzat vezetése, a lakossági visszajelzések és a felmerülő igények alapján az elmúlt években több alkalommal vizsgálta annak lehetőségét, hogyan találhatna az itt élők számára egyszerűbb és gyorsabb megoldást.

Végül az INTER-AMBULANCE Zrt.-vel kötött szerződést a III. kerület, így szeptember 1-től már a XIII. kerületben érhető el a gyermek-orvosi ügyelet az alábbi munkarend szerint:

  • munkanapokon 20.00 óra és másnap reggel 08.00 óra között
  • munkaszüneti napokon reggel 08.00 órától másnap reggel 08.00 óráig

 A gyermekorvosi ügyelet elérhetősége:                                                

1138 Budapest, Révész utca 10-12.
Orvosi ügyelet telefonszáma: +36 1 349 8601

 

Az új szolgáltató a gyermekügyeleti ambulancia működtetésén túl többlet szolgáltatásokat is nyújt, amelyek a remények szerint jobban szolgálják az itt élő gyermekes családok kényelmét és javítják biztonságérzetét.

Az önkormányzat – önként vállalt feladatként -, a kerületi gyermekek magasabb szintű egészségügyi ellátása érdekében kibővített gyermekorvosi rendelést tart fenn szombat, vasárnap és ünnepnap 9.00 – 12.00 óráig a Pethe Ferenc téri rendelőben.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Idén is együtt ünnepeltük Óbuda-Békásmegyert

Hírek
Közzétéve:

Az ünnepi parkolás rendje: december 23-tól január 2-ig ingyenes

Hírek
Közzétéve:

Ma kéken ragyog a Lánchíd és a Müpa – Április 2. az autizmus világnapja