Hivatalosan is megalakult a Jóbuda Harmadik Kerületi Közösségi Alapítvány

Hírek
Közzétéve:

Az Alapítvány közel egy éve, 2020 augusztusában kezdte meg munkáját, majd a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány szakmai segítségével több hónapos munka során sajátította el a világszerte működő közösségi alapítványok módszertanát.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a szakmai alapok megszerzésével párhuzamosan a csapat az elmúlt időszakban két igen sikeres adománygyűjtő kampányt bonyolított le, illetve magánadományozók jóvoltából a következő év működésének megalapozásához összesen mintegy 1,7 millió forint támogatást gyűjtött össze magánszemélyektől, elsősorban a kerület lakóitól.

A hivatalos megalakulás örömhírével folytatják idén is a munkát, a következő hónapokban több ingyenes tematikus városi sétát szerveznek, hogy a kerület gazdag kulturális és természeti környezetének megismerése mellett a személyes találkozásra és beszélgetésre is lehetőséget teremtsenek.

Adománygyűjtő akciójukat is folytatják, a szeptemberre és októberre tervezett kampányhoz adománygyűjtő nagykövetek jelentkezését várják, így remélhetőleg már elegendő forrás fog rendelkezésre állni ahhoz, hogy 2022-ben megkezdhessék kerületi civil ügyek, kezdeményezések, projektek támogatását. Olyan projektekét, amelyektől jobb lesz Óbudán élni, tanulni, dolgozni, amelyek összehozzák az embereket, hozzáférhetőbbé teszik a szolgáltatásokat, élhetőbbé a környezetet.

Mindenütt van többlet, és mindenütt van hiány. Kössük össze a lehetőségeket!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság