„Hogy jó legyen itt élni”

Hírek
Közzétéve:
Kelemen Viktória
Kelemen Viktória

„Olyan jó Óbudán élni” ‒ Kelemen Viktória alpolgármester azt szeretné, ha ezt az idősebbektől ma is gyakran hallott mondatot sokan mondanák ki örömmel öt év múlva itt, a III. kerületben.

Új feladatkörökben folytatja munkáját a most kezdődő önkormányzati ciklusban Kelemen Viktória. Az alpolgármester korábban a szociális ügyekért, az egészségügyért, valamint a civil kapcsolatokért volt felelős, a következő ötéves ciklusban utóbbi mellett az oktatás és a környezetvédelem területéért lesz felelős.

– Ahogy mondani szokták: egyik szemem sír, a másik nevet. Olyan területeken dolgoztam eddig, ahol szakértőként örömmel és sokat tudtam tenni, ezért kicsit fáj otthagyni őket. De az új feladataim számos ponton kapcsolódnak a régiekkel, így nem is kell tőlük teljesen elszakadnom. Ugyanakkor inspirálnak az új kihívások, az oktatás pedig egy olyan fontos terület ma, amelynek komolyan gondolkodó ember érzi a jelentőségét, súlyát. Sokat jelent, hogy ennek én lehetek a gazdája – mondta az alpolgármester.

Négy év sikerei

– Ha az elmúlt négy évre gondolok, jó eredményekről számolhatok be – folytatta Kelemen Viktória. – Sok új intézményt tudtunk felújítani, átadni, például a gázgyári városrészben hiánypótlóan egy új idősek klubját, Belső-Óbudán egy új védőnői tanácsadót. Az egészségügy területén kiemelkedő eredmény, hogy a Szent Margit Kórház önállóvá tudott válni, a szakrendelőkbe pedig csúcsminőségű eszközöket tudtunk vásárolni. Rendkívül jó kapcsolatot ápol az önkormányzat a civilekkel, hiszen a közösségépítés csak velük együtt valósítható meg. A szociális területen elért eredményeket pedig jól jellemzi, hogy Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője nemrég vehette át Tarlós István főpolgármestertől a Budapestért-díjat.

Mi lesz öt év múlva?

– Néhány hete adtuk át Csillaghegyen az új Makovecz-bölcsődét. Oktatásért felelős alpolgármesterként szeretném elérni, hogy ennek a kerületrésznek az óvodai ellátása is javuljon, ehhez keresünk pályázati forrásokat – beszélt a jövőről is Kelemen Viktória. – A civil szervezeteket, lakóközösségeket viszont mi próbáljuk pályázatokkal segíteni, ez sok más ágazat mellett összefügg a környezetvédelmi területtel is. Gondoljunk a „Fogadj örökbe egy zöldterületet!” pályázatra. Sokat kell tennünk még az energetikai korszerűsítés területén, de hogy jó úton haladunk arra bizonyíték, hogy önkormányzatunk Európai Klímasztár-díjat nyert ebben az évben, melyet polgármester úr egy hónapja az ausztriai Perchtoldsdorfban ünnepélyes keretek között vehetett át. Szeretnénk létrehozni újabb közösségi kerteket, mert ez a kezdeményezés nagy sikert aratott.

A tervekkel kapcsolatban az alpolgármester hozzátette:

– A választóimnak köszönhetem, hogy képviselőként újabb öt évig dolgozhatok a kerületért, polgármester úrnak pedig, hogy alpolgármesterként is részt vállalhatok a közös munkában. Szeretném a bizalmat az eredményeimmel megköszönni. Gyakran hallom idősebbektől, ha sikerül értük tennünk valamit, hogy „olyan jó Óbudán élni”. Remélem, én is hozzájárulhatok, hogy öt év múlva ezt minél többen mondják majd.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság