Hol adhatók le a háztartásban keletkező hulladékok?

Hírek
Közzétéve:

A háztartásokban a napi, kommunális hulladék mellett folyamatosan keletkeznek egyéb hulladékok, amelyeket nem dobhatunk a szemetes kukákba. Ilyen folyamatosan keletkező hulladék lehet például a lakásfelújítások során keletkező sitt, festékmaradvány, a használhatatlanná vált elektromos készülék, lejárt gyógyszerek, vegyi anyagok. Környezetünk védelme és az újrahasznosítás, illetve a szakszerű kezelés érdekében ezeket a hulladékokat csak erre specializálódott begyűjtés során és begyűjtő helyeken adjuk le. Erre évente több alkalommal is van lehetőség, illetve folyamatosan működő begyűjtő helyek is rendelkezésre állnak.

Lomtalanítás – a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) kerületenként évente egy alkalommal szervez ingyenes lomtalanítást a lakosság számára. Ekkor a háztartásokban felgyűlt nagyobb darabos lomokat, egyéb lomokat lehet kirakni. A lomtalanítás időpontjáról és a kirakható lomokról az FKF időben tájékoztatja a lakosságot. A lomtalanítással egy időben az FKF ingyenes veszélyeshulladék-begyűjtést is végez a megjelölt helyszíneken. Az éves lomtalanításon kívül is van lehetőség lomtalanításra díjazás ellenében, amelyet az FKF-től, vagy erre szakosodott vállalkozásoktól lehet megrendelni.

Elektromos és elektronikai, valamint egyéb veszélyes hulladékok begyűjtése – A kerületi önkormányzat évente egy alkalommal, októberben szervez ingyenes veszélyeshulladék-begyűjtést. A kijelölt helyeken és a megadott időpontokban a következő hulladékok adhatók le: minden árammal, elemmel vagy akkumulátorral működő készülék, háztartási vegyszerek (savak, lúgok), irodatechnikai hulladék, hajtógázas palack, fáradt olaj, kenőolajok, oldószer, festék, fagyálló, gumiabroncs, növényvédő szer, fénycső, izzó, gyógyszer, elem, akkumulátor, étolaj, veszélyes anyaggal szennyezett göngyöleg, csomagoló anyag.

Hulladékudvarok – Az FKF által üzemeltetett hulladékudvarokban folyamatosan leadhatók a különböző típusú hulladékok.

A III. kerületben a Testvérhegyi út 10/A alatt működik hulladékudvar, ahol a következő hulladékok adhatók le: műanyag és fém, papír, üveg (színes, fehér), hungarocell, elem, akkumulátor, elektronikai és elektromos hulladék, fénycső, világítótest, fáradt olaj, étolaj, használt ruha.

A Testvérhegyi úti hulladékudvar nyitva tartása:
hétfő – péntek 10-től 18 óráig
szombat: 8-tól 14 óráig
telefon: 06-30-567-4355

A kerti zöldhulladék, az építési törmelék – mindkettő FKF logós zsákokban -, a festékmaradványok, a lomok, az autógumi az alábbi hulladékudvarokban adható le:

Bp. XXII. Nagytétényi út 341-343. telefon: 06-30-414-2007
Bp. XV. Károlyi S. utca 166. telefon: 06-30-990-6746
Bp. XVIII. Jegenye fasor 15/b, – itt csak zöldhulladék és építési törmelék adható le!
telefon: 06-30-481-1129

A hulladékbegyűjtés feltételeiről részletesen tájékozódhatunk az FKF honlapján, www.fkf.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság