Idén is meghirdetjük esővízgyűjtő akciónkat

Hírek Aktuális ügyek Zöld iroda
Közzétéve:

A víz az egyik legnagyobb értékünk, ahol lehet, a csapadékvíz megfelelő gyűjtésére és felhasználására kell törekednünk. Ehhez nyújt segítséget idén is Óbuda-Békásmegyer akciója, mely során térítésmentesen biztosítunk a lakosság számára esővízgyűjtő tartályokat.

ELFOGYOTT! Köszönjük minden résztvevőnek az érdeklődést, az összes esővízgyűjő tartály sikeresen gazdára talált! A jövőben is tervezünk hasonló akciókat szervezni!

A harmadik kerületben a magáningatlanok területére lehulló esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető a növények öntözésére felhasznált csapvíz mennyisége, ami fontos lépés a lakókörnyezetünk jövőállóbbá és élhetőbbé tételében.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat környezetvédelmi programjának célkitűzéseit szem előtt tartva Burján Ferenc alpolgármester kezdeményezésére önkormányzatunk 2023-ban ismét meghirdeti csapadékvízgyűjtő akcióját, amelynek keretében műanyag házi esővízgyűjtő tartályokat biztosít térítésmentesen a harmadik kerületi lakosok részére.

Az akció keretében ingatlanonként 1 db 210 l-es esővízgyűjtő tartály térítésmentes igénylésére van lehetőség a készlet erejéig.

A részvétel feltételei

  • Az igénylőnek rendelkeznie kell a III. kerületben bejelentett lakcímmel, valamint kertes ingatlannal vagy kerttel, telekkel, amelyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható.
  • Csak azok jelentkezését várjuk, akik az önkormányzat által megadott időpontban a tartály elszállításáról gondoskodni tudnak, mivel annak kiszállítására és megőrzésére nincs lehetőségünk
  • Az igénylőnek vállalnia kell, hogy az átvételtől számítva három éven keresztül esővíz gyűjtésére használja a tartályt, és az így gyűjtött esővizet hasznosítja
  • Az igénylőnek vállalnia kell az esővízgyűjtő karbantartását, ami nem lehet szúnyoglárvák élőhelye, amivel csípőszúnyogok száma növekedne. Ennek érdekében a csatorna bevezetést vagy a zárt tetőn, vagy szúnyoghálón keresztül kell kialakítani, úgy, hogy nyílt vízfelület ne legyen.

Az átvétel ideje és helye:

Május 25., csütörtök 8:00 – 18:00-ig

1031 Budapest, Pók u. 1.,

Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelet telephelye.

(Bejárat a Városfal utca felől)

IGÉNYLÉS MÓDJA:

magánszemélyek az ide kattintva megnyíló felületen, regisztrációt követően tudnak igénylést leadni. A sikeres igénylésről a rendszer visszaigazoló e-mail-t küld. 

Az esővíztartály rendelés menete a következő:

  1. Bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával
  2. Regisztráció a kedvezményes vásárra: kattintás a módosításra, majd az adatok megadása után a mentésre
  3. Kattintás az „Akcióink” menüpontra
  4. Kattintás az „Esővízgyűjtő tartály igénylésére”
  5. Mennyiség megadása majd kattintás a „Kosárba” gombra, majd kattintás a „Megrendelés” gombra
  6. A megadott email címre visszaigazoló emailt küldünk a megrendelésről

Kerttel rendelkező társasházak közös képviselői a forum@obuda.hu email címre írva adhatják le igénylésüket.

Az igényléseket 2023. május 8-tól 19-éig, illetve a készlet erejéig tudjuk fogadni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Tájékoztatás hétfői szúnyoggyérítésről

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Elérkeztünk a kaszálás harmadik köréhez

Hírek
Közzétéve:

Szedd össze magad!