Horvát és lengyel nemzetiségi önkormányzatunk együttműködési megállapodást írt alá

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat együttműködési keretmegállapodást írt alá, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával. Célul kitűzve, hogy saját identitásuk és kultúrájuk megőrzésén túl keressék azokat a pontokat, amelyek mindkét nemzetiség számára értéket képviselnek.

Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren mindig is büszkék voltunk befogadó, elfogadó közösségünkre, színes kulturális életünkre, a velünk élő nemzetiségek képviselte értékekre. Mindehhez hozzájárul megválasztott tizenkét kerületi nemzetiségi önkormányzatunk munkájával, programjaival.

Közös értékeket keresve

Arra is igen büszkék lehetünk, hogy nemzetiségeink nem csupán saját hagyományainak őrzésében, továbbadásában járnak élen, hanem keresik a kapcsolódási lehetőségeket: hogyan tudnák egymás kultúráját jobban megismerni, együtt dolgozni, közös projekteket elindítani. Így örömmel tudósítunk róla, hogy Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat együttműködési keretmegállapodást írt alá, Óbuda-Békásmegyer támogatásával.

A két nemzetiségi önkormányzatunk képviselői testületi ülésükön határozatban döntöttek a megállapodás aláírásáról. Azzal a szándékkal kezdeményezték az együttműködést, hogy a saját nemzetiségük nemzeti identitásának és kultúrájának megőrzésén, hagyományainak ápolásán túl, keressék azokat a közös kapcsolódási pontokat, amelyek mindkét nemzetiségnek fontosak.

A nemzetiségi önkormányzatok közös tervei között szerepel, hogy megosztják egymással tapasztalataikat arról, hogyan sikerülhet a legtöbbet kihozni a lehetséges erőforrásaikból. Arra szintén törekedni kívánnak, hogy találjanak olyan területeket, tevékenységeket, amelyekből a partnerség révén mindkét kerületi nemzetiség kamatoztathat.

Nyitottan, együttműködve a kerületért

A lengyel és a horvát nemzetiségi önkormányzatok tagjai nyitottak minden további együttműködésre, ezért éves terveiket is egyeztetni kívánják a jövőben, többek között a közös programok szervezését és egymás rendezvényeinek meglátogatást így is segítve. Mindemellett a folyamatos kapcsolattartás mellett is döntöttek, hogy a közös munka folyamatos és gördülékeny legyen a kerületben.

Az együttműködési keretmegállapodás aláírásakor Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatot Wesolowski Korinna elnök, Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzatot dr. Szoboszlai István Attila elnök képviselte. A hivatalos eseményen dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere szintén részt vett és üdvözölte a két nemzetiségünk közösségének kezdeményezését.

Az együttműködéshez sok sikert kívánunk!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság