Horvát gyökerek nyomában – Úti beszámoló, filmbemutató, fotókiállítás

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a tavalyi évben utazást szervezett, hogy együtt, eredeti helyszíneken fedezzék fel, ápolják horvát gyökereiket. A harminc lelkes résztvevő páratlan élményeit most mi is megismerhetjük.

Minden érdeklődőt szeretettel invitál horvát nemzetiségi önkormányzatunk a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Nonprofit Kft-vel közös rendezvényére. Filmbemutató, fotókiállítás és beszélgetés segít fel eleveníteni az út eseményeit.

A horvát őshazában tett utazásról Skrlinné Sákán Tímea készített dokumentumfilmet. A filmbemutatón mellett egy fotókiállítás is megtekinthetünk Fenyősi Lucija képeiből.

Időpont: 2024. február 28., szerda 17 óra

Helyszín: 1093 Budapest, Lónyay u. 18/b.

Megismerkedhetünk a bosnyák-, bunyevác-, rác- és sokác-horvátok hazalátogatásával, a tavalyi nagyszerű élményekkel, az utazás izgalmas tapasztalataival. És ez egyben jó alkalom lehet a 2024-ben tervezett gradistyei horvátok óhazaútjának előkészítésére is.

A 2019-ben alakult horvát nemzetiségi önkormányzatunk tevékenységéről YouTube-csatornájukon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság