Idén először tartottuk meg az Óbudai Zöld Napokat

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Legklímabarátabb kerületként számunkra kiemelten fontos a környezetbarát és fenntartható gyakorlatok minél szélesebb körben való népszerűsítése. Idén első alkalommal szerveztük meg az Óbudai Zöld Napokat április 21-én és 22-én. Terveink szerint hagyományteremtő jelleggel, minden évben szeretnénk zöld ünnepet rendezni Óbuda-Békásmegyeren.

Az esemény célja elsősorban az volt, hogy közelebb hozzuk a fiatalokhoz is a fenntarthatóság és a környezetvédelem témáját, hiszen a jövőt ők tudják formálni, ők tudják népszerűsíteni klímabarát gyakorlatainkat.

Ugyanakkor minden korosztályt szeretettel fogadtunk a két napos fesztiválon, ahol mindenki megtalálhatta a neki tetsző, izgalmas programot. A látogatók többek között bejárhatták a Kiscelli parkerdő megújult tanösvényét és meseösvényét, versenyezhettek kerékpáron, megismerhették közelebbről a helyi, zöld szemléletű vállalkozásokat és civil szervezeteket, valamint zöld ügyekről és gyakorlatokról szóló beszélgetéseken is résztvehettek. Természetesen a zene sem maradt el: az első napon Dé:Nash rapper adott koncertet.

Bízunk benne, hogy minden résztvevőnek emlékezetes élményekben volt része, és hagyományteremtő jelleggel, jövőre is lesz lehetőségünk megrendezni az Óbudai Zöld Napokat!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság