Idén ezen a hétvégén nyílik meg utoljára a rakpart

Hírek
Közzétéve:

Ebben az évben utoljára lesz nyitva szeptember 18-án és 19-én a pesti alsó rakpart, amely az Európai Mobilitási Héten, az autómentes hétvégén még egyszer a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók kedvelt helyszíne lehet.

A szeptember 18-án kezdődő hétvégére új szakaszába lép a Fővárosi Vízművek Sentab-vezetékkiváltási projektje, amely során a főváros egyik legveszélyesebb ivóvíz-főnyomócsövét cseréli ki.

A munkák miatt szombat reggel 6 óra és vasárnap este 23 óra között csak az Eötvös tér és a Közraktár utca közötti szakaszon lesz nyitva a rakpart a gyalogosok és a mikromobilitási eszközöket használók előtt. Az útszakaszra ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani.

A BKK kéri az arra járókat, hogy fokozottan figyeljenek a munkagödrök melletti közlekedésre a rakpart Vigadó téri szakaszánál. A munkagödröket a kivitelező természetesen a szabályoknak megfelelő módon, korlátokkal vette körül.

Lánchíd-történeti kiállítás

A kiállítás során bemutatják az elmúlt évek legfőbb eseményeit, amelyeknek a Lánchíd volt a főszereplője. A Lánchíd-történeti kiállítást két helyen lehet megtekinteni: a Jane Haining rakparton most hétvégén, szeptember 18. és 19. között, valamint a Városháza parkban szeptember 17. és október 8. között.

Újjászületik a pesti Duna-part

A rakpartok gyalogosbarát megújítása első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth Lajos tér és Margit híd közötti részén indult júniusban. Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja.

A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, a frissített terveknek köszönhetően 35 talajkapcsolatos fát ültetnek a beruházás során.

A megújult id. Antall József rakpart ezen szakaszát idén év végén vehetik birtokba a fővárosiak.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság