Idén is folytatódik az intézmények energetikai korszerűsítése

Hírek
Közzétéve:

Jó hír a belső-óbudai Mókus Óvoda és az Ágoston Művészeti Óvoda pedagógusai és óvodásai, valamint az Óbuda utcai háziorvosi rendelő páciensei és dolgozói számára, hogy már javában folynak az energetikai korszerűsítési projekt munkálatai. Jó ütemben halad a kivitelezés, a rendelő épületre már felkerültek a hőszigetelő táblák, és az óvodaépületeknél is jól halad a szigetelés.

A három intézményben sok gondot okozott az, hogy a napsütéses nyári napokon a falakon belül megrekedt a meleg, illetve a téli hidegben csak nagy energiaveszteséggel érhették el a komfortos hőérzetet. Többek között ezekre a problémákra jelent megoldást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának, valamint Magyarország Kormányának Széchenyi 2020 programja, melynek keretén belül az önkormányzat sikeresen pályázott és jutott a kivitelezéshez szükséges forráshoz. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00087 azonosító számú projekttel megvalósuló energetikai korszerűsítés során az épületek új homlokzati hőszigetelést és új nyílászárókat kapnak, illetve sor kerül tetőszigetelésre és napelemek telepítésére is. Az energetikai korszerűsítés által a nyári melegben csökken a belső hőmérsékleti terhelés, télen pedig kevesebb energia felhasználásával érhető el az optimális hőfok.

A felújítási munkálatok befejezéséig minden érintett lakos szíves türelmét és együttműködését kéri a projektet koordináló Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. A tervek szerint őszre befejeződnek a fejlesztések, így a gyerekek és a páciensek már korszerűbb, esztétikusabb és kellemesebb körülmények között tölthetik a következő telet.

Elkészültek a homlokzati tervek is

A három intézmény mindegyike visszafogott, meleg színekkel nyeri el végső, megújult formáját. A színezési tervek elkészítésekor fontos szempont volt az egyszerű, időtálló dizájn kialakítása, valamint a környezetbe illeszkedő, barátságos megjelenés.

A háziorvosi rendelő esetében szinte már az épület teljes egészére felkerültek a hőszigetelő táblák, jelenleg a tetőszigetelési munkák zajlanak. A megújult épület külső stílusában a kék szín fog dominálni, finoman idomulva a környék és a Krúdy-negyed visszafogott, pasztell színeihez.

Az Ágoston ovi megújulására régóta várakozóknak is megnyugtató a felújítás kapcsán tapasztalható jó ütemű haladás. A homlokzaton felfestésre kerül az óvoda „logója”, a kis mézeskalács lovacska, ezzel is hirdetve az intézmény művészeti nevelő voltát

A Mókus oviban is jól haladnak a munkálatok, a kivitelezés alatt is zavartalan az óvodai nevelés, egymást a legkevésbé sem zavarva játszanak a gyerekek és dolgoznak a felújítást végző szakemberek. A színválasztásnál játékos, a gyermekek számára kedves összhatásra törekedtünk, egyszerű formákkal tűzdelve a homlokzati összképet.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság