Idén is meghirdetjük esővízgyűjtő akciónkat

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

ELFOGYOTT! Köszönjük, hogy idén is ilyen sokan érdeklődtek esővízgyűjtő akciónk iránt! A hatalmas jelentkezési arány következtében minden tartály gazdára talált! Hasonló akciókért figyeljék az obuda.hu-t és az Óbuda újságot.

A víz az egyik legnagyobb értékünk, ahol csak lehet, a csapadékvíz megfelelő gyűjtésére és felhasználására kell törekednünk. Ehhez nyújt segítséget idén is esővízgyűjtő akciónk, mely során térítésmentesen biztosítunk a lakosság számára esővízgyűjtő tartályokat.

A harmadik kerületben a magáningatlanok területére lehulló esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető a növények öntözésére felhasznált csapvíz mennyisége, ami fontos lépés a lakókörnyezetünk jövőállóbbá és élhetőbbé tételében.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat környezetvédelmi programjának célkitűzéseit szem előtt tartva Burján Ferenc alpolgármester kezdeményezésére 2024-ben ismét meghirdetjük csapadékvízgyűjtő akciónkat, amelynek keretében műanyag házi esővízgyűjtő tartályokat biztosítunk térítésmentesen a harmadik kerületi lakosok részére.

Az akció keretében ingatlanonként 1 db 300 literes esővízgyűjtő tartály térítésmentes igénylésére van lehetőség a készlet erejéig.

A részvétel feltételei

Az igénylőnek rendelkeznie kell a III. kerületben bejelentett lakcímmel, valamint kertes ingatlannal vagy kerttel, telekkel, amelyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható.

Csak azok jelentkezését várjuk, akik az önkormányzat által megadott időpontban a tartály elszállításáról gondoskodni tudnak, mivel annak kiszállítására és megőrzésére nincs lehetőségünk
Az igénylőnek vállalnia kell, hogy az átvételtől számítva három éven keresztül esővíz gyűjtésére használja a tartályt, és az így gyűjtött esővizet hasznosítja

Az igénylőnek vállalnia kell az esővízgyűjtő karbantartását, ami nem lehet szúnyoglárvák élőhelye, amivel csípőszúnyogok száma növekedne. Ennek érdekében a csatorna bevezetést vagy a zárt tetőn, vagy szúnyoghálón keresztül kell kialakítani, úgy, hogy nyílt vízfelület ne legyen.

Az átvétel ideje és helye:

  • 2024. április 18. (csütörtök) 8 órától 17 óráig
  • 1031 Budapest, Pók u. 1., Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelet telephelye (Bejárat a Városfal utca felől)

IGÉNYLÉS MÓDJA:

magánszemélyek az obuda.hu/akcio oldalon, regisztrációt követően tudnak igénylést leadni. A sikeres igénylésről a rendszer visszaigazoló e-mail-t küld.

Az esővíztartály rendelés menete a következő:

  1. Bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával
  2. Regisztráció a kedvezményes vásárra: kattintás a módosításra, majd az adatok megadása után a mentésre
  3. Kattintás az „Akcióink” menüpontra
  4. Kattintás az „Esővízgyűjtő tartály igénylésére”
  5. Mennyiség megadása majd kattintás a „Kosárba” gombra, majd kattintás a „Megrendelés” gombra
  6. A megadott email címre visszaigazoló emailt küldünk a megrendelésről

Kerttel rendelkező társasházak közös képviselői a forum@obuda.hu e-mail címre írva adhatják le igénylésüket.

Az igényléseket 2024. április 14-ig (vasárnap), illetve a készlet erejéig tudjuk fogadni.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság