Idén is pályázhatnak támogatásra a társasházak

Hírek
Közzétéve:

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat 2016-ben is támogatni akarja azokat a társasházakat, amelyek felújítást terveznek, vagy a lakókörnyezetük csinosítását tűzték ki célul. A pályázatokat április 25-ig lehet beadni. A pályázati kiírásokat ide kattintva érheti el, vagy személyesen is átveheti a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1033 Budapest Harrer Pál u. 2). További kérdéseit megírhatja az info@obvf.hu e-mail címre, vagy felteheti az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. munkatársának a +36-1-244-8225-as telefonszámon.

társasház panel felújítás lépcsőház Viziorgona utca

Felújításra és zöldfelület-gondozásra lehet pályázni

A képviselők döntése alapján Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata zöldfelület gondozási pályázatot hirdet a kerületben lévő társasházak és lakásszövetkezetek részére. A pályázaton elnyerhető legmagasabb összeg 250.000 Ft vissza nem térítendő támogatás. Szintén pályázatot hirdet az önkormányzat a kerületben lévő társasházak és lakásszövetkezetek részére is általános társasház-felújításra vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön formájában is, valamint életveszély elhárítás támogatására.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pénzügyileg támogatja a kerületben lévő társasházak felújítását, azonban a beruházások műszaki ellenőrzésével és elszámolásával kapcsolatos-, elsősorban a pályázók részéről tapasztalható rendszeres szabálytalanságok miatt a rendelet módosítására volt szükség. A korábbi gyakorlat szerint a pályázók a támogatott beruházás megkezdését és befejezését telefonon jelentették be az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. felé. A szóbeli bejelentésnek nem volt írásos nyoma, ami a beruházások ellenőrzésénél, illetve elszámolásánál problémát jelentett, ezért a bejelentést írásban kell majd megtenni egy új formanyomtatványon.

Könnyítés ugyanakkor a pénzügyi és szakmai elszámolás ellenőrzési határidejének 15 napról 30 napra növelése, így több ideje lesz a pályázóknak az ellenőrzés során feltárt hiányosságok pótlására. Szigorítást jelent a pályázat elszámolási határidő módosítására vonatkozó kérelmek benyújtási határidejének meghatározása, kizárólag az elszámolási határidő lejárta előtt benyújtott kérelmek fogadhatók be. A változtatás szerint a társasházaknak tájékoztató táblát kell a közös helyiségben kifüggeszteni, mely az önkormányzati támogatás adatairól értesíti a lakókat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság