Idén is tartottak karácsonyi szeretetlakomát a krisnások ‒ Hatszáz kerületi családnak segíthettünk együtt

Aktuális Kiemelt hírek
Közzétéve:

Már hagyománya van annak Óbuda-Békásmegyeren, hogy a Krisna-hívőkkel együtt egy adventi hétvégén együtt osztunk tápláló, meleg ebédet és gazdag élelmiszercsomagot nagyobb terhekkel küzdő családoknak. Idén hatszáz kerületi lakost láttunk vendégül a Flórián téren.

 

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét lebonyolító karitatív szervezet 30 éve szervez ételosztásokat Magyarországon, az év szinte minden napján. Most is, amikor az energia- és árválság minden karitatív és szociális ellátó szervezetet szintén kihívás elé állít.

„A karácsonyi szeretetlakománknak üzenete van. Ezt abbahagyni egyenlő lenne azzal, hogy megadjuk magunkat a nehezítő körülményeknek és feladjuk a kötelességünket. Válság van? Eggyel több ok arra, hogy kigazdálkodjuk és megrendezzük az ünnepi akciót!”– mondja Szanyi-Karl Attila, Bhakta Vatszala, Krisna-hívő lelkész, az alapítvány elnöke, akinek a kerület lakóinak szociális jólétéért végzett kitartó munkáját az idei évben Fischer Ágoston-díjjal is elismerte önkormányzatunk.

Az ételosztó szervezet naponta 500 adag ételt biztosít a rászoruló családoknak, nehézséggel küzdő lakóknak a harmadik kerületben is. Önkormányzatunk rendszeresen támogatja az Ételt az Életért Alapítványt elismerve kimagasló és következetes segítő munkájukat, emellett többek között az idei őszi kedvezményes burgonyavásár idején nyolctonnányi krumplival támogattuk tevékenyégüket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság