Idén is térítésmentesen biztosítunk környezetbarát kalcium-kloridot a társasházaknak

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Számunkra kiemelten fontos a biztonságos közlekedés, ezért az jelenlegi téli szezonban már másodszorra osztunk kálcium-klorid pehelyt tartalmazó zsákokat, melyet a közös képviselők ingyen vehetnek át telephelyünkön. Ezzel önkormányzatunk a társasházak előtti közterületi járdák síkosságmentesítéséhez járul hozzá.

A januári hideg idő beálltával a lakossági igények újra megnőttek a járdák síkosságmentesítésére, ezért önkormányzatunk megkezdte az erre való felkészülést. Januári akciónkon is térítésmentesen igényelhettek környezetkímélő útszóró anyagot a harmadik kerületi társasházak közös képviselői és a lakásszövetkezeti elnökök.

Bár a kalcium-klorid granulátum beszerzési ára magasabb mint a hagyományos útszóró sóé, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat – elköteleződve a fenntarthatóbb és zöldebb kerület ügye és a környezetkímélő felhasználási módszereke népszerűsítése mellett, – a környezetbarát szer mellett döntött.

A biztonságos közlekedés érdekében

A fővárosban a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás az ingatlanok előtti járdákon az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasház esetében pedig a lakóközösség feladata gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról. Ezt Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII. 1.) számú önkormányzati rendelete határozta meg.

Tudjuk, a téli balesetek jelentős része megelőzhető, ha mindenki komolyan veszi feladatát, felelősségét, és odafigyel az ingatlanok előtti területek megfelelő síkosságmentesítésére és tisztántartására. Ezért önkormányzatunk kalcium-klorid pelyhet biztosít térítésmentesen a harmadik kerületi társasházak számára.

 

Köszönjük, hogy a balesetveszély megelőzése, a síkosságmentesítés mellett a környezetvédelemre is ügyelnek, és segítenek, hogy a harmadik kerület fenntarthatóbb, zöldebb legyen!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság