2023-ban megújult a Szent Margit Rendelőintézet is

Hírek
Közzétéve:

2023. november 30-án adtuk át Békásmegyeren a Víziorgona utca 8. szám alatt található gyermekszakrendelőt, a beruházás a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának javaslata alapján az Egészséges Budapest Program keretében jött létre. Önkormányzatunk 125 millió forintos kiegészítő támogatást kapott ahhoz, hogy a szakrendelő megújuljon, megszépüljön.

A tervek szerint a rendelőintézetben a gyermek alapellátások (háziorvos, fogorvos, védőnői szolgálat) mellett térítéses és térítésmentes gasztronterológiai, szemészeti, ortopédiai, allergológiai és pszichiátriai szakellátás is lesz. A Csobánka téri rendelőintézet épületében jelenleg működő házi gyermekorvosi és védőnői szolgálat egy része is a felújított rendelőkben kap helyet. 

A fejlesztés érdekessége, hogy a lakossági igényfelmérésre 2020-ban került sor, amelyben igen sokan vettek részt. 1815 szülő és 38 háziorvos fogalmazta meg azt az álláspontját, hogy a gyermek szakrendelésnek helyet adó intézményre nagy szükség lenne a Víziorgona utcában, emelné a III. kerület egészségügyi színvonalát. 

Időközben megkezdődtek a rendelőintézet Vörösvári úti telephelyének felújítási munkálatai is, amelyek a tervek szerint 2024 januárjában fejeződnek be. Felújítják a lifteket, egyes helyiségekbe klímaberendezést szerelnek, a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében pedig szigetelik a tetőt. A rendelőkben elektromos munkálatokat, illetve az IT- és a betegbehívó rendszert érintő átalakítást végeznek, kicserélik a nyílászárókat, javítják a burkolatokat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság