Idén újra kinyit Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, a Római-parti Plázs!

Közzétéve:

Idén július 15. és augusztus 21. között tart nyitva a Római-parti Plázs, ez alatt az idő alatt jó idő és megfelelő vízminőség esetén mindennap várjuk a strandolni vágyókat a parton.

Hogy miért érdemes kilátogatni a Római-parti Plázsra? A hamisítatlan római-parti hangulatért mindenképpen. A természetes környezet, a tiszta és gondozott partszakasz, a kiépített infrastruktúra kényelmes és egyedülálló kikapcsolódást tesz lehetővé a vendégeknek, akiknek ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot biztosítunk.

Színes napágyak és ingyenes kerékpártárolási lehetőség is várja a strandolókat, emellett folyamatos vízminőség-ellenőrzés és vízimentő-szolgálat gondoskodik a biztonságukról.

Idén először a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata is segíti a biztonságos kikapcsolódást önkormányzatunk és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet közötti együttműködés keretében. Ma, június 28-án tartották az oktatás és a felkészítés zárónapját, a jelenlévőkkel bejárták a helyszínt, a fürdőhely teljes területét, amelyet felügyelni fognak, és szituációs gyakorlatok egész sorát vették végig. Önkormányzatunk az Óbuda-Pénzügyőr SE területén a munkához szükséges teljes infrastruktúrát biztosítja. Emellett a résztvevők étkeztetéséről, folyadékpótlásáról is gondoskodunk. Munkájukat előre is köszönjük, a Vöröskereszt elsősegélynyújtóihoz forduljanak bizalommal.

Fürdeni ebben a szezonban is csak a bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség nyitvatartási időben. Tehát a kijelölt területen a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad csak fürdeni, és a 120 cm-es vízmélységet jelző bójasoron belül.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított.

A nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás pedig folyamatos lesz.

Jó strandolást, kellemes pihenést és tartalmas Duna-parti nyarat kívánunk! Várjuk Önöket szeretettel a Római-parton!

Ha kérdésük, észrevételük vagy javaslatuk lenne, kérjük, írjanak a sajto@obuda.hu vagy a plazs@obuda.hu e-mail-címekre. Köszönjük.

A HÁZIRENDET itt olvashatják.

Az ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT itt található.

Általános információk.

Vízminőség-ellenőrzési vizsgálatok.

RÓMAI-PARTI PLÁZS

NYITVATARTÁS: 2022. július 15.–augusztus 21., mindennap 10.00–19.00

HELYSZÍN: Római-parti Plázs, 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15–17.

BKV-val: a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc séta

BICIKLIVEL: az Óbuda-Pénzügyőr SE területén kerékpártárolási lehetőség biztosított

AUTÓVAL: parkolási lehetőség a fürdőhelyre merőleges utcákban: Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca

E-MAIL: sajto@obuda.hu, plazs@obuda.hu

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság