III. Óbudai Fotótárlat: megnyílt a legjobbak kiállítása

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban harmadik alkalommal hirdette meg fotópályázatát. Az előző két évben több száz résztvevővel, ezernyi beküldött képpel és az Esernyős Galériában rendezett sikeres kiállításokkal büszkélkedő program, a tavalyihoz hasonló feltételekkel, idén is magas pénzdíjakkal került meghirdetésre „Aqua. Óbuda vizei” címmel.

 

„A Víz az Élet. Nélküle semmi nincs, általa minden lehet. Millió előfordulásában része az életünknek, egy csepp, egy pohár, vagy patak, folyó, tó, nagyobb eső után maradt tócsa és még ki tudja micsoda. Megisszuk, fürdünk benne, hajózunk rajta, vagy csak nézzük és fényképezzük.” – olvasható az idei pályázat kiírásában. Ennek a szellemiségét kellett a lehető legjobban megragadni a versenybe szállóknak. A pályázat idén is nyitott és nyilvános volt, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehetett, hivatásos és amatőr fotósok egyaránt. 

Az Esernyősben megrendezett június 19-i díjátadón Bús Balázs polgármester elmondta: „Az itt bemutatott képek éppen arra valók, hogy megérintsen bennünk valamit, új gondolatokat inspiráljon és egy pillanatra megállva eltűnődjünk azon, hogy miért érezzük igazán találónak azt a szlogenszerű megállapítást, hogy Óbuda a vizek városa. Nagy öröm számomra, hogy pályázatunk ilyen komoly érdeklődést váltott ki mind a fotósok, mint a közönség részéről. Biztos vagyok abban, hogy a kiállítás anyaga tovább gazdagítja Óbuda kulturális kincsestárát; és bízom abban, hogy a kortárs alkotók számára felértékeli Óbuda pozícióját a fővárosi képzőművészeti térben.

A több száz pályázó alkotás közül idén Bolla László két fényképe végzett az első két helyen, a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Walton Eszter vehette át. Polgármesteri különdíjban részesült továbbá Szivolt András és Huisz István. A tárlatra a pályázók mellett 5 fotóművész: Mucsy Szilvia, Szilágyi Lenke, Kiss-Kuntler Árpád, Újvári Sándor és Birtalan Zsolt is meghívást kapott, akik a műveikkel pályázaton kívül vettek részt a kiállításon. A művészek munkái és a beérkezett pályaművek július 29-ig tekinthetők meg az Esernyős Szindbád termében.

III. helyezett – Walton Eszter: Óbudai panoráma képek víz alatt 8
II. helyezett – Bolla László: Landolás

 

I. helyezett – Bolla László: Víztükör

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság