Immár a harmadik gyertya is ég

Hírek
Közzétéve:
Fotó: Sánta Balázs

Az Advent Óbudán programjai, a csodálatos Fő téri hangulat idén is megkapta a legcsaládiasabb karácsonyi vásár, a legszebb ünnepi program elismerést.

A harmadik adventi hétvégén is ennek megfelelően színes programokkal várta a Fő tér azokat, akik másokkal közösen, forralt bort vagy teát kortyolva, a portékáikat kínáló kézműves mesterek kirakatai között sétálva kívánták megélni az ünnepi várakozás pillanatait.Pénteken átadták a fenyőfa-díszítő verseny díjait és a feldíszített fenyőket pedig átvehették a rászoruló családok a szervezőktől. December 15-én a kerületi iskolások műsorai mellett Szirtes Edina Mókus és Fekete János „Jammal” adott koncertet a Fő téren.

Szombaton többek között Csiki Gergely és a Rigó Zenekar mozgatta meg táncházzal a hidegtől elgémberedett lábakat, majd a Hot Jazz Band koncertjét élvezhették a térre látogatók.

Fotó: Benkő Vivien Cher

Vasárnap a Misztrál zenekar fellépése előtt Varga Mihály nemzetgazdaság miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Bús Balázs polgármester közösen énekelték a közönséggel az Advent Óbudán Gyertyagyújtó dalát, Gryllus Dániel és Lackfi János szerzeményét. Varga Mihály a gyertyagyújtás után köszöntötte a megjelenteket: „Évről évre egyre több látogatót csábít az Advent Óbudán csodálatos hangulata és varázsa. Az adventi várakozás, a közös időtöltés során arra készülünk, hogy szeretteink körében, ki-ki a maga hitvallása, meggyőződése szerint, élje meg az ünneplés örömét. Kívánok mindenkinek áldott, békés, szép karácsonyt, és boldog új esztendőt!”

Fotó: Benkő Vivien Cher

A Fő téren a hét minden napján 8.00–22.00 között, a Csobánka téren a hét minden napján 8.00–20.00 között tart nyitva ingyenesen a jégpálya, a korcsolyakölcsönzésért kell csupán jelképes összeget fizetni. Szombaton a Fő téren, vasárnap pedig a Csobánka téren lesz reggel 8 órától ingyenes korcsolyaoktatás.

A jégpályák ünnepi nyitva tartása

Hétköznapokon 14 órától, péntektől vasárnapig már délelőtt 10 órától nyitva van a kézműves vásár és a forralt bor, a kürtőskalács vagy a kenyérlángos illata váltja egymást, ahogy átsétál a látogató a Fő térről a Szentlélek tér irányába. A kézműves vásár és a gasztrosétány hétköznap 21, péntektől vasárnapig 22 óráig tart nyitva.

További programokról, kedvezményekről a www.adventobudan.hu weboldalon lehet részletesebben tájékozódni.

Fotók: Sánta Balázs

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság