Indul a 17. Óbudai Nyár!

Hírek
Közzétéve:

A kerület kulturális intézményeinek zöme, így a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum és filiája, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős Kulturális, Turisztikai és Információs Pont, a Kobuci Kert, a Fellini Római Kultúrbisztró, valamint az Aquincum Múzeum gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a ma induló rendezvénysorozatot az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja A Háry kalanddal június 16-án 19 órakor. Az Óbudai Nyár nyitó programja Kodály Zoltán dalművének keresztmetszete a kerület szimfonikus zenekara, valamint az Opereház szólistái, Kun Ágnes Anna, Haja Zsolt előadásában. Mesélő: Schneider Zoltán, vezényel: Hámori Máté.

A Fő téren hetente újabb és újabb zenei csemegék örvendeztetik meg a közönséget, a görög The Speakeasies’ Swing Band, a Csík zenekar, Gájer Bálint, Lányi Lala, Vastag Tamás, a Studio11 Ensemble és a Budapest Táncművészeti Stúdió a swing aranykorát idézi meg koncertjével. Joe Fritz Band, a Dániel Balázs Boogie Woogie trió és a Budapest Ragtime Band tolmácsolásában jazz örökzöldeket hallgathatunk. S végül El Encuentro – Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar zárja a Fő téri koncertek sorát.

A Zichy-udvarban a jazz és a vérforraló latin dallamok kedvelői egyaránt úgy érezhetik, hogy nekik kedvez a szerencse, hiszen a töretlen népszerűségnek örvendő Matt Bianco lép majd fel. A színházkedvelőkre is gondoltak a szervezők, mert őket egy új köntösbe bújtatott Shakespeare darabbal a Sok hűhó semmiért-tel lepik meg a hangulatosan, szabadtéren.

Bővebb információ és részletes program a www.obudainyar.hu weboldalon található.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság