Indul a bérlakásfejlesztési program Békásmegyeren – Türelmi időt kapnak az őrzött parkolót használó autósok

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzati tulajdonban álló építési telken egy vállalkozó gépjármű-tárolást üzemeltetett, azonban a fejlesztő szerződéskötésével egyidejűleg a vállalkozó szerződését felmondta az Önkormányzat, a bérleti szerződésben rögzített határidővel. Tudomásunk szerint a parkoló (gépjárműtároló) üzemeltetője csak néhány nappal ezelőtt értesítette az autóvezetőket a parkoló 2021. december 15-i megszűnéséről, ezért a III. kerületi Önkormányzat a telket megvásárló fejlesztőhöz fordult, türelmi időt kérve a parkolót használók számára.

Az ünnepi időszakra tekintettel a telek új tulajdonosától 2022. január 4. délelőtt 10 óráig kapott türelmi időt az Önkormányzat, tehát az autók elszállítására és az ideiglenesen kialakított védőszerkezetek bontására kizárólag eddig az időpontig van lehetősége a parkolót használó autósoknak.

Fontos azonban tudni, hogy mivel a parkoló üzemeltetőjének szerződése 2021. december 15. napjával megszűnik, az autók őrzése nem lesz biztosított e napot követően, tehát csak az elszállításra vonatkozik a türelmi időszak.

A parkolót használó autósok részére a Békásmegyeri piac és közösségi tér mélygarázsa nyújthat alternatívát, ahol lehetőség van állandó parkolóhely bérlésére a helyek függvényében, III. kerületi lakosok részére kedvezményes, 20 000 Ft/hó áron. Az ezzel kapcsolatos igényt a piac üzemeltetésért felelős Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóságnál, a info@bekasipiac.hu címen lehet jelezni.

Bővebb információ a bérlakásfejlesztési programról az info@obvf.hu e-mail-címen kérhető.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság