Indul a Közösségi Költségvetés 2024 – tartsanak velünk!

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer az elsők között volt a fővárosban, ahol 2020-ban elindult a Közösségi Költségvetés programja, és az azóta eltelt időszakban az itt élők minden évben újra bebizonyították: fontos nekik, hogy hol, milyen környezetben, milyen körülmények között telnek mindennapjaik. Tartsanak velünk idén is, formáljuk együtt a III. kerületet!

A Közösségi Költségvetés lényege, hogy a helyiek ötletei, javaslatai alapján, az adott önkormányzat finanszírozásával olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyekre amúgy még éveket kellene várnia az érdekelteknek – sőt, alkalomadtán olyanok is, amelyekre hivatalból senki nem gondolna. Érdemes tehát kreatívnak lenni, nagyot álmodni, vagy éppen elővenni a régóta dédelgetett kedvenc ötletet, hátha éppen a mi ideánk lesz az, ami elnyeri a környezetünk tetszését, vagy akár csak megihlet másokat is a kerületről való gondolkozás témakörében.

A Közösségi Költségvetés két szakaszból áll: a javaslattételre 2024-ben február 1. és április 1. között lesz lehetőség, a beérkezett ötletek legjobbjaira pedig – az összesítést és a megvalósíthatóság vizsgálatát követően – a május 1-től június 1-ig terjedő időszakban lehet majd szavazni.

Miként a tavalyi évben, idén is 100 millió forintos fejlesztési keret áll rendelkezésre a 10 körzet nyertes projektjei számára, ezért is bíztatunk mindenkit arra, vegye ki a részét a Közösségi Költségvetésből. Döntsünk együtt ezen összeg sorsáról, hogy az elkészült fejlesztések kapcsán büszkén gondolhassunk arra: mi is aktív részesei vagyunk Óbuda-Békásmegyer fejlődésének!

Az évek során megszokhattuk, hogy rengeteg izgalmas ötlet kerül felszínre a Közösségi Költségvetés folyamán, ugyanakkor azt is láthattuk, hogy vannak elképzelések, amelyeket nehéz a megvalósíthatóság nyelvére lefordítani – pontosan ezért döntöttünk úgy 2022-ben, hogy a javaslattételi szakaszban lakossági fórumokat szervezünk a témában. Ezeken az eseményeken aztán lehetőség van leülni egymással és a szakemberekkel, és nagy körültekintéssel, közösen átgondolni, mit és hogyan lehet megvalósítani ezen program keretein belül.

 

KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS 2024 – LAKOSSÁGI FÓRUMOK

A program minden alkalommal 17:00 és 19:00 óra között tart.

február 7. szerda – Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

február 15. csütörtök – Óbudai Platán Könyvtár (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.)

február 20. kedd – Óhegy Klubház (1037 Budapest, Toronya u. 33.)

február 28. szerda – Csillaghegyi Kulturális Központ (1039 Budapest, Mátyás király út 13–15.)

március 6. szerda – 3K–Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

március 7. csütörtök – Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

 

Csatlakozzanak a fenti alkalmakon, gondolkozzunk együtt, várjuk Önöket szeretettel!

 

Bővebb információt a https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatnak.

 

Ne feledjék: a Közösségi Költségvetés értünk, itt élőkért van.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság