Indul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán

Hírek
Közzétéve:

Április 29-én újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem szeretne csaknem két hetet várni a BKK – Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART PassNave Kft. együttműködésében menetrend szerint közlekedő hajójárat indulására, a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphat a dunai élményből, adta hírül a Főváros.

A hajójárat 2022. április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér kikötőkben köt ki.

A hajójárat keddtől vasárnapig közlekedik, minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni.

Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak.

Bővebb tájékoztatás ITT olvasható.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság