Indul a Szent Margit Rendelőintézet felújítása

Aktuális Zöld iroda
Közzétéve:

2023. januárjában kezdődik a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti telephelyének fejlesztése

Az Egészséges Budapest Program támogatásával a jövő év elején, azaz 2023. januárban indul a Szent Margit Rendelőintézet (Vörösvári út 88-96.) részleges felújítása. Az épület felújítását évek óta készíti elő Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, azonban azt a fejlesztési támogatási program jelentős változásai miatt több alkalommal is újra kellett tervezni.

A 2022-ben zajlott, eredményes előkészítési munkáknak köszönhetően azonban 2023. év elején végre indulhat a kivitelezés. A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező, az E-Builder Kft. január első hetében vonul fel az intézményben, a tényleges munkakezdés pedig 2023. január 16-tól várható.

Az épület előtti parkolói kapacitás a kivitelező felvonulási területével csökken, várhatóan a jelenlegi Vörösvári úti parkoló kétharmad része lesz használható az év során. Ez hatással lesz a hétvégi piac elhelyezkedésére is, mely a felvonulással érintett területen kívül tud csak működni, a tervek szerint egész évben a megszokott időpontokban. A parkolót a kivitelező várhatóan a 2023. január 9-i héttől használja, a tervezett konténertelepítés időpontja 2023. január 11.

Energiatakarékosság a fő szempont

A kivitelezés során olyan fejlesztések fognak megvalósulni, melyek hosszú távon optimalizálják az intézmény működését és energiafelhasználását. Számos nyílászáró cserére kerül, beépített automata szellőzőkkel, egyes blokkokban hővisszaverő fóliázással.

Egyes helyiségek önálló klímaegységeket kapnak, megvalósul a liftek felújítása, valamint a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében a tető szigetelése. A rendelőkben elektromos munkák, az IT rendszert és a beteghívórendszert érintő munkák zajlanak majd, a nyílászárócserékhez kapcsolódó festések, javítások, szükség esetén a burkolatok javítása várható.

A szakrendelő a 2023. év folyamán, a fejlesztés alatt is működni fog, azonban változásokra kell majd számítani az egyes rendeléseken. A tervek szerint az I. negyedévben az épület bejáratától balra eső területen, annak is a Vörösvári út felé eső negyedében zajlanak a munkák, egyszerre két emeleten.

Változó fogászati ellátás

Ennek következtében várhatóan január 16-tól három hétig nem lesz elérhető az intézményben működő fogászati alapellátások egy része. A 310-es rendelőben található bőrgyógyászati, illetve a reumatológia és fizikoterápia szakrendeléseken is ideiglenes változások várhatók. A fogászati alapellátások tekintetében a III. kerületi Önkormányzat egészségügyi ellátásairól szóló információs felülete (www.obuda.hu), a szakrendelések tekintetében a Szent Margit Rendelőintézet honlapja nyújt bővebb tájékoztatást (https://www.szentmargitrendelo.hu/).

A kivitelezéssel kapcsolatban bővebb információ kérhető a lebonyolító szervezet, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő NKft. részéről, az info@obvf.hu címen, illetve a kivitelezésről szóló hírek 2023. januártól elérhetők lesznek az www.obvf.hu/vorosvari oldalonz

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság