Informatikai képzés a kerületi időseknek és diákoknak

Hírek
Közzétéve:

Mint korábban arról beszámoltunk a 2015/16-os tanévben folytatódik az Európai Számítógép-kezelői Jogosítvány megszerzésének intézményesített programja az önkormányzat által működtetett iskolákban.

Ennek keretében a tanulni vágyó, plusz terhet vállaló diákok számára az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja az ECDL Base vizsgakártyát, amely egyébként 4 500 forintba kerülne. Fontos kitétel azonban, hogy a tanulóknak szüleik támogatásával vállalniuk kell: iskolai tanulmányaik ideje alatt (általában két év alatt, a 7-8. osztályos korukban) négy sikeres vizsgát tesznek, és megszerzik a nemzetközi ECDL Base, régi nevén ECDL Start bizonyítványt.

2015. szeptemberétől pedig már a kerületi nyugdíjasok informatikai képzésének intézményesített programját is támogatja az önkormányzat. A KSZKI oktatási csoportja kidolgozott egy, az idősebb korosztálynak megfelelő, négy modulos tanfolyamrendszert: Első lépések, Második fejezet, Harmadik kör, Negyedik tétel. Az egyes modulok feldolgozása 6×3 órában, heti egy alkalommal történik; minden hallgató külön gépen dolgozik. A tandíj 10 000 Ft modulonként, részletfizetési lehetőséggel, melyből az önkormányzat 4 500 Ft- ot átvállal.

A foglalkozásokon a számítógép hatékony kezelésén (billentyűzet, egér használata, ablakkezelés) túl a korosztály számára fölmerülő, vagy föl sem merülő, ám nagyon érdekes informatikai kérdésekre keresik a megfelelő válaszokat.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság