Ingyenes egészségügyi szűrőnapot szerveztünk munkatársainknak – Fókuszban a diabétesz

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László polgármester támogatásával, a szakszervezet koordinálásával szombaton a polgármesteri hivatalban dolgozók számára ingyenes egészségügyi szűrőnapot szerveztünk. Köszönjük, hogy ilyen sokan éltek a lehetőséggel.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, dr. Kiss László polgármester és a szakszervezet helyi alapszervezete számára kiemelten fontos munkatársaink testi és lelki egészségének megóvása, és szükség esetén helyreállításának támogatása. Ehhez mindannyiunk leghatékonyabb eszközei a szűrővizsgálatokon való részvétel, a korai felismerés és az időben elkezdett terápia.

Az egészségmegőrzés jegyében

Így dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere döntésének értelmében, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezet III. Kerületi Polgármesteri Hivatal Alapszervezet koordinálásával szombaton a polgármesteri hivatalban dolgozók számára ingyenes egészségügyi szűrőnapot rendeztünk. A Szent Margit Rendelőintézet és az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével, az egészségmegőrzés jegyében valósult meg az egész napos program.

Ezúttal a diabétesz téma köré szerveztük az egészségnapot. Nemcsak a közelgő, november 12-i diabétesz-világnap tette indokolttá, hogy e betegségre fókuszáljunk, hanem a szomorú statisztikai adatok az érintettek egyre növekvő számáról.

Szűrések és szakszerű tanácsadások

A már megszokott szűrővizsgálatok mellett olyan vizsgálatokon (összesen 14 fajtán) is lehetőségük volt részt venni a kollégáknak, amelyek eddig nem vagy csak ritkán voltak elérhetőek a szűrőprogramokon. Többek között testösszetétel mérésére, mozgásszervi tanácsadásra, vércukor- és koleszterinmérésre, szemészeti szűrésre, szájüregi szűrésre, légzőszervi, valamint allergiatesztre és arteriograf vizsgálatra lehetett regisztrálni.

Köszönjük, hogy ilyen sokan – 100 jelentkezőt regisztráltunk – éltek a lehetőséggel, és komolyan véve a szűrések és a prevenció fontosságát ellátogattak ingyenes egészségügyi szűrőnapunkra. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság