Ingyenes gyermekjogi és gyermekvédelmi e-mail-kurzus a gyerekrészvételről

Hírek
Közzétéve:

Akárcsak a korábbi években, idén is ingyenes e-mail kurzussal segíti a harmadik kerületi szülőket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakmai felügyelete mellett készült anyag segít megérteni, hogyan bátoríthatók a gyermekek véleményük szabad kifejezésére, továbbá, hogy miért is fontos ezen megnyilatkozásokra odafigyelni.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány évek óta dolgozik együtt a gyermekbántalmazás minden formája ellen, a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítéséért, hiszen egyértelmű: a gyerekek védelme mindannyiunk felelőssége. A közös munka egyik fontos eleme az edukáció, ezt célozza a szülőknek szóló e-mail-kurzus is.

A hat alkalomból álló, online igénybe vehető anyag a következő kérdésekkel foglalkozik részletesen:

  • Miért fontos odafigyelni a gyerekek véleményére?
  • Mikor tudja egy gyerek szabadon kifejezni magát?
  • Mit tegyünk, ha a gyerek elmondta a véleményét?
  • Tévhitek, amik visszatarthatnak minket
  • Amikor különösen fontos a gyerekek véleménye

A sorozat egyes részei akár pár perc alatt elolvashatóak, az anyagban található linkekre kattintva pedig jobban is el lehet mélyedni egy-egy témában.

Az ingyenes e-mail-kurzusra ITT iratkozhat fel.

 

Köszönjük, hogy Ön is részt vesz az e-mail-kurzuson, jobban megismerve a gyerekek jogait, biztosítva ezzel, hogy minél élhetőbb és támogatóbb környezetet teremthessünk számukra. Amennyiben úgy érzi, hogy személyesen szeretne egy-egy konkrét esetet megvitatni az alapítvány szakembereivel, vagy kérdése lenne, vegye igénybe havonta megrendezendő, ingyenes jogsegély-szolgáltatásunkat.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Ingyenes tanácsadás és jogsegély.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös e-mail-kurzusára ITT iratkozhat fel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság