Ingyenes gyermekjogi tanácsadás és jogsegély a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány folytatja a harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítését célzó munkáját. A gyermekjogi tanácsadás és jogsegély továbbra is havi rendszerességgel térítésmentesen igénybe vehető.

Mindenki jelentkezését várjuk, akinek a gyermekvédelemmel, a gyermekjogokkal kapcsolatos kérdése, problémája van.

Válás, láthatás, óvodai vagy iskolai problémák, szakmai kérdések, családon belüli erőszak, iskolai bántalmazás…

Tegyünk együtt azért, hogy a harmadik kerületben a megelőzésé és a megoldásé lehessen minden esetben a főszerep. A bántalmazás minden formája megelőzhető.

Keressék az alapítvány munkatársait bizalommal. A járványhelyzetre tekintettel az alábbi alkalmak még online lesznek megtartva.

Az alábbi időpontokra tudnak jelentkezni:

  • április 20., 14.00–17.00 óra
  • május 18., 14.00–17.00 óra
  • június 15., 14.00–17.00 óra

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:
meet.google.com/bze-txvc-tkd

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

A fogadóórán való részvételhez, kérjük, töltsék ki az űrlapot. Amennyiben nem szeretnének előzetesen regisztrálni, akkor is igyekeznek majd fogadni a megkeresést, az űrlap arra szolgál, hogy a tanácsadás minél zökkenőmentesebb legyen.

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus szakértő van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Együttműködésünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közös e-mail kurzusára ITT iratkozhat fel.

A Hintalovon Alapítvány jogerősen megnyert minden pert.

A gyerekkori sportolási tapasztalatokról felnőttként – Kutatás

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság