Ingyenes gyermekvédelmi jogsegélyünk és tanácsadásunk továbbra is elérhető, keressenek minket bizalommal

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Továbbra is várjuk jelentkezésüket a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közös ingyenes tanácsadásunkra és jogsegélyünkre. Bármilyen, gyermekvédelemmel, gyermekjogokkal, bántalmazással kapcsolatos kérdésük van, segítünk. Forduljanak az alapítvány munkatársaihoz bizalommal.

Szülők, szakemberek, gyerekekkel foglalkozó vagy dolgozó felnőttek jelentkezését is várjuk.

Akár válással, láthatással, bántalmazással kapcsolatos kérdésekről van szó, akár bölcsődei, óvodai, iskolai ügyekről, kérdezzenek bátran.

Jogsegély-szolgáltatásunk és tanácsadásunk továbbra is térítésmentes.

Álljunk ki együtt a gyerekek biztonságáért, és lépjünk fel a gyermekbántalmazás minden formája ellen.

Az alábbi időpontokra tudnak jelentkezni:

  • április 19., 14.00–17.00 óra
  • május 17., 14.00–17.00 óra
  • június 14., 14.00–17.00 óra

Mit kell tudni a tanácsadásról:

  • Mindig havonta egy alkalommal tartjuk, és mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy ők gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.

ITT tudnak regisztrálni.

A tanácsadáson a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány jogásza és pszichológusa vesz részt, csatlakozni ezen a linken lehet:
meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál.

Tartsanak velünk, kérdezzenek bátran.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

Milyen szerepe van az önkormányzatoknak a gyermekvédelemben? Hogyan tudunk segíteni civil szervezetként, és mit jelent a családok/gyerekek szintjén az alapítvány jelenléte? Mit jelent a közösségi gyermekvédelem fogalma?

 

Stáhly Katalin pszichológus, dr. Bárdossy-Sánta Nóra jogász és Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő fognak beszélgetni ezekről a témákról.

 

Ingyenes Facebook Live adás április 18-án, 18 órától.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság