Ingyenes jogsegély és gyermekjogi tanácsadás Óbudán – November 20. a gyermekek jogainak világnapja

Hírek
Közzétéve:

A világon évente egymilliárd gyereket sújt szexuális, fizikai vagy érzelmi erőszak, és közülük 40 ezren válnak gyilkosság áldozatává az UNICEF adatai szerint. A legtöbb gyermekbántalmazás rejtve marad, így akár rendszeresen ismétlődhet.

Mindannyian segíthetünk!

Pedig mindannyian segíthetünk megvédeni a gyerekeket. 1989. november 20-án fogadták el az ENSZ gyermekjogi egyezményét, így minden évben e napon tartjuk a gyermekek jogainak világnapját.

Óbuda-Békásmegyer elkötelezett a gyermekek jogainak következetes, kompromisszumokat nem ismerő védelme mellett. Számos intézkedést és kezdeményezést indítottunk és valósítottunk meg ennek érdekében, ezek közül emelünk most ki néhányat.

Fontos számunka az emberi méltóság és egyenlőség védelme

Önkormányzatunk a Hintalovon Alapítvánnyal a helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítését és hatékony működését célul kitűző együttműködést kötött, amelynek egyik legfontosabb eleme a jogsegély. Legutóbb november 15-én vártuk az érintetteket, az érdeklődőket és a szakembereket ingyenes jogsegélyére és gyermekjogi tanácsadására.

Emberi jogi fesztiválnak adott otthont szeptemberben Óbuda-Békásmegyer. Gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó szakemberek mellett vártunk minden, az emberi méltóság és egyenlőség védelme iránt érzékeny érdeklődőt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság