Ingyenes kutyapiszok-zacskóval és programokkal vártuk a kerületi gazdákat és kutyákat ‒ Szedd össze magad!

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Szedd össze magad! címmel meghirdetett eseménysorozatunk önkormányzatunk eddigi legnagyobb köztisztasági és szemléletformáló akciója. Több mint ezer kerületi kutyás gazda látogatott ki hozzánk az egy héten át tartó programokra. Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk, és ilyen sokan tarják fontosnak kerületünk tisztaságát!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat térítésmentesen biztosított környezetbarát, lebomló kutyapiszok-tasakokat a kapcsolódó ismeretterjesztő programokra és a játékos foglalkozásokra látogató harmadik kerületi kutyásoknak. Az elmúlt hét folyamán hat napon át hét kerületi helyszínen több mint ezer kutyatulajdonos csatlakozott az akcióhoz.

Környezetbarát, lebomló tasakokat osztottunk

Önkormányzatunk elkötelezetten hisz abban, hogy akkor lesz tiszta, rendezett, zöldértékeit megbecsülő kerületünk, ha összefogással, egymást segítve teszünk közterületeink ápolásáért. Tehát úgy döntöttünk, hogy a kutyás gazdákat, ‒ akiknek a többsége már sokszor bizonyította, partnerünk ezekben a törekvésekben ‒ támogatjuk és megkönnyítjük számukra az ezzel kapcsolatos napi feladataikat.

Ezért térítésmentesen biztosítottunk a helyszíneinket felkereső gazdáknak személyenként négy tekercs, azaz nyolcvan darab környezetbarát kutyapiszok-tasakot. Arra különösen ügyeltünk, hogy olyan zacskókat vásároljunk és adjunk át, amelyek nem terhelik környezetünket, így környezetbarát, kukoricakeményítő alapú anyagból készült, biológiai úton lebomló tasakokat szereztünk be.

Ősszel folytatjuk, tartsanak velünk!

A zacskók átadásra ismeretterjesztő programokkal is készültünk, többek között kvízzel ‒ választható meglepetés nyereményekért ‒, interaktív játékokkal és hasznos trükkök tanításával vártuk az érdeklődőket minden napon. Emellett felkért szakértőink szintén térítésmentes tanácsadással, kérdések megválaszolásával segítették a felelős gazdákat.

Tóth Katinka kutyaviselkedés-kutató, a harmadik kerületi SciDog Kutyaegyetem iskolavezetője olyan izgalmas, minden kutyás családot érintő kérdésekről beszélgetett mint például, hogyan kezelhetjük hatékony a szeparációs szorongást, vagy hogyan válhatunk felelős állattartóvá. És hasznos információkat tanulhattunk a kutyakommunikáció az etológus szemével, állati érzelmek és gondolatok, szocializáció helyesen témákban.

Kovács Nóra, kutyakozmetikus pedig arról beszélt, hogyan lehetséges a kutyakozmetikát félelem mentesen látogatni. Dr. Renner Petra állatorvos szintén szakértőként válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Köszönjük szakértőinknek, a kutyaegyetem önkénteseinek, a polgármesteri hivatal munkatársainak és legelsősorban a csatlakozó kutyás gazdáknak az együttműködést és támogatást, remek órákat töltöttünk együtt, miközben tettünk a kerület köztisztaságáért. Ősszel folytatjuk a Szedd össze magad! akciót, amelyet időben, több fórumon meghirdetünk majd, és amelyre várunk minden harmadik kerületi gazdit és kutyáját!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság