Ingyenes lakossági elektromos- és elektronikaihulladék-gyűjtést szervezünk

Hírek Aktuális ügyek Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Elektromos és elektronikai hulladékot adhatnak le a harmadik kerületi lakosok önkormányzatunk ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtési akciójának keretében április 15-én, két gyűjtőponton.

Egy átlagosnak számító háztartásban is sok, veszélyesnek számító hulladék képződik, amelyeket nem szabad a szemétgyűjtőbe dobni, ugyanakkor az elszállításuk gondot okozhat. Önkormányzatunk segít megakadályozni, hogy e hulladékok szétszedve, illetve a bennük lévő nehézfémek és egyéb kemikáliák súlyosan szennyezzék a talajt és környezetünket.

A veszélyes hulladéknak számító, használaton kívüli elektromos és elektronikai eszközöket két gyűjtőponton lehet leadni:

Búvár utca és Bogdáni út sarka, 2023. április 15. 8 órától 13 óráig

Királyok útja 225. számmal szembeni terület 2023. április 15. 8 órától 13 óráig
Királyok útjai átvételi helyszín a kiserdő és az iskola közötti területen van, kérjük, hulladékot máshol ne tegyenek le!

 

Ezen a napon a két megadott gyűjtőpontra a harmadik kerületi lakosok elhozhatják működésképtelen, használaton kívüli háztartási kis- és nagygépeiket, IT- és távközlési berendezéseiket, szórakoztató elektronikai cikkeiket, elektromos és elektronikus barkácsgépeiket, játék-, szabadidős és sportfelszereléseiket, ellenőrző és vezérlő eszközeiket, valamint akkumulátoraikat, elemeiket. Az ingyen leadható eszközök pontos listáját ide kattintva tekinthetik meg.

Az átvétel nem áll le

Az április 15-i gyűjtésen kívül elektromos és elektronikai hulladékot a harmadik kerületben az FKF Lakossági szelektív hulladékgyűjtő udvaron (1037 Budapest, Testvérhegyi út 10/a) lehet leadni.

A Testvérhegyi úti hulladékudvar időpontfoglalás nélkül vehető igénybe a következő időpontokban:

hétfő-péntek:
10:00 – 17:30
ebédszünet:
13:00 – 13:30

szombat:
8:00 – 13:30
ebédszünet:
12:00 – 12:30

vasárnap: 
ZÁRVA

Ügyfélszolgálat: +36 1 700 7000

Kérjük, semmilyen hulladékot ne hagyjanak közterületen! Vigyázzunk együtt környezetünk épségére, tisztaságára.

 

Köszönjük szíves együttműködésüket!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság