Ingyenes programokkal készül az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda a harmadik kerületi lakosoknak

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda (EFI) számos, prevenciós programot kínál a harmadik kerületi lakosság számára. A megvalósításban többek között dietetikus, gyógytornász, mentál higiénés szakember és pszichológus is részt vesz. Az EFI által meghirdetett programlehetőségeket a Facebook-oldalukon és a Szent Margit Rendelőintézet honlapján nyomon követhetőek. 

A következő szűrések és egyéb programok ingyenesek, viszont regisztráció kötelesek, a Szent Margit Rendelőintézet online eseménynaptárán keresztül is tudnak jelentkezni rájuk:

Testösszetétel mérés és elemzés:

A mérés és testösszetétel elemzés 20 percet vesz igénybe. A mérést testösszetétel analizáló készülékkel végezzük, az eljárás gyors és fájdalommentes. A teljes testösszetétel vizsgálatakor a zsír és a lágy szövet tömegét és arányát is mérni tudjuk. A zsír-izom arányának változása pontosan mérhetővé válik a karon, a törzsön és az alsó végtagokon. A vizsgálat nem végezhető terhesség esetén és pacemakerrel.

KEDDENKÉNT 9:20-13:00 között!

Diabétesz klub:

6 alkalmas programsorozatunkban dietetikus, gyógytornász és pszichológus várja az érdeklődőket a Szent Margit Rendelőintézetben (1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.). A program célja a cukorbetegséggel élők támogatása, a megfelelő életvitel kialakításának segítése. A program keretein belül, egymásra épülő előadások során a táplálkozás, a mozgás és a pszichés tényezők, mint pl.: megfelelő alvási szokások is előtérbe kerülnek. A klubfoglalkozások időpontjai:

05.13. 13:30-14:30

05.21. 13:30-14:30

05.27. 13:30-14:30

06.03. 13:30-14:30

Regisztrálni a maroti.eszter@obudairendelok.hu e-mail címen tudnak.

Kismamáknak szóló programok az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco utca 81):

Kismama torna:

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda gyógytornásza várja azoknak a kismamáknak a jelentkezését, akik betöltötték a 12. hetet, és szeretnének testileg is felkészülni a várandósságra, és a szülés élményre. A foglalkozások egymásra épülő elemeket tartalmaznak, érintve azokat az izomcsoportokat és funkciókat, amelyek segítik ennek az időszaknak az anatómiai és élettani változásaihoz való alkalmazkodást, és a testet tudatosan felkészíti a gyermek megszülésére.

MINDEN KEDDEN 10:00-11:00

Mentális felkészülés a szülésre:

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda pszichológusa azoknak a leendő anyukáknak kíván segítséget nyújtani, akik szeretnének lelkileg tudatosan felkészülni a szülés élményére. A program célja, hogy biztonságos, támogató légkörben foglalkozhassunk az alábbi témákkal: A várandósság lelki nehézségei, A szüléssel kapcsolatos elvárások, félelmek, Szerepeink változása, Milyen anya leszek, Az anyává válás folyamata, Relaxációs módszerek szerepe a várandósság és a szülés alatt.

KEDDENKÉNT: 9:00-10:00

Kisgyermekes anyáknak szóló programok az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco utca 81):

Szülés utáni regenerációs torna: 

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda gyógytornásza azoknak az anyukáknak kíván segítséget nyújtani, akik szülés után szeretnének a testükkel foglalkozni. A várandósság során megváltoznak az anatómiai és élettani viszonyok, amely megterhelő lehet a kismamának. A program célja, hogy hatékony segítséget nyújtson az édesanyáknak a szülést követően, a regenerációban és a visszarendeződésben. Időt kell adni a szervezetnek, és minden módon segíteni a folyamatot.

MINDEN SZERDÁN 10:00-11:00

Lelki egészség a szülést követő időszakban: 

Az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda pszichológusa azoknak az anyukáknak kíván segítséget nyújtani, akik az elmúlt 1 – 1,5 évben vállaltak gyermeket. A kismamák fokozott kockázatnak vannak kitéve a gyermekágyi mentális problémák terén, mint például a posztpartum depresszió.  A program célja, hogy a lelki egészségre fordított figyelemmel, támogatást, segítséget nyújtsunk a kerületi anyukáknak. A program heti 1-szer kerül megrendezésre az alábbi témák mentén: a szülés élménye, az „elég jó” anya fogalma, hétköznapi nehézségek, babyblues, szülés utáni depresszió, Én és a testem, párkapcsolati változások.

SZERDÁNKÉNT 9:00-10:00

Regisztráció nélküli ingyenes programok:

Pszichológiai témájú előadások az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco utca 81.):

  • 05.13. 17:00 Asszertív kommunikáció
  • 05.27. 17:00 Az alvás pszichológiája és az alvásproblémák
  • 06.03. 17:00 Mindent a kritikáról – pszichológus szemmel
  • 06.10. 17:00 Tudatos szülőség

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság