Intenzív havazásra kell készülni

Hírek
Közzétéve:

Figyeljünk embertársainkra!

Bús Balázs polgármester és Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-magyarországi régióvezetője felhívással fordul a III. kerületi polgárokhoz, hogy a +36 1 338 4186 / 2 számot tárcsázva segítsenek a fedél nélkülieknek.

Közös felelősségünk a nehéz sorsú és rászoruló emberek megsegítése, támogatása. Kötelességünknek akkor teszünk eleget, ha a közöny helyett közbenjárunk, teszünk annak érdekében, hogy mihamarabb megfelelő segítséget kapjanak az erre felkészült szakemberektől, szervezetektől.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata hosszú évek óta sikerrel működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal a kerületi szociális feladatok ellátásában.

Mindezek alapján az Önkormányzat és a Szeretetszolgálat nevében arra kérjük Önöket, hogy ha segítségre szoruló hajléktalan embert látnak, akkor feltétlenül hívják a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 24 órás diszpécserközpontját, az alábbi elérhetőségen:

+36 1 338 4186 / 2-es mellék

A Szeretetszolgálat munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rászoruló hajléktalan emberek megfelelő ellátást és segítséget kapjanak a számukra fokozottan veszélyes téli hónapokban.

Szíves együttműködésüket és segítségüket előre is köszönjük!

Bús Balázs
polgármester
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

Morva Emília
régióvezető
Közép-magyarországi régió
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Körültekintően közlekedjenek!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik el a hóeltakarítási, síkosság-mentesítési munkát. A legfontosabb a hidak, felüljárók, főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszainak a megtisztítása, ezután kerülnek sorra az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, valamint a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A mellékutak havasak lehetnek, ezért az autósoktól ezeken a helyeken fokozott figyelemmel közlekedjenek. Kézi erővel a járdákat, közforgalmú lépcsőket és a gyalogátkelők környezetét síkosságmentesítik. A járdák takarítása és szórása az ingatlantulajdonosok kötelessége.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy a téliesre fordult időjárásra tekintettel hosszabb útra csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu-n olvashat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság