Ipari Tanács alakult az Óbudai Egyetemen

Hírek
Közzétéve:

Az új testület tagjainak céljai között szerepel közös képzési és tehetséggondozási programok indítása, egy új ösztöndíjrendszer kidolgozása, valamint az innovációs tevékenységek erősítése.

A testület online térben tartott alakuló ülésén prof. dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora és dr. habil. Felde Imre, mb. ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, valamint Ormándi Gabriella kancellár köszöntötte az Ipari Tanács alapító tagjait, akik szintén a virtuális térben vettek részt az ülésen.

Az Ipari Tanács alapító tagjai: dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Gál Katalin, az MVM Net Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója, Krénusz Kornél, az MKB Consulting Zrt. vezető tanácsadója, Jeránek Tamás, a Siemens Digital Industry vezetője, dr. Molnár Béla, a 3DHISTECH Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy György, a Sigma Technology Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központ vezetője.

Az Ipari Tanács működésének elősegítésében – szakmai tanácsadással – a rektor felkérésére a Magyar Mérnöki Kamara is részt vesz, melynek elnöke, Nagy Gyula szintén jelen volt az alapító eseményen.

Dr. Kiss László polgármester az Ipari Tanács alakuló ülésén elmondta: „Fontos a harmadik kerületnek a nyitott tér. Az Óbudai Egyetemmel közösen már több civil programunk is megvalósult, és ez a mai esemény is a társadalmi tevékenységük fontosságát jelzi.”

Prof. dr. Kovács Levente rektor ismertette az Ipari Tanács misszióját. Elmondta, hogy az új fórum megalakulása unikálisnak nevezhető az országban. Tervek szerint az egyetem a felkért ipari és önkormányzati szereplőkkel együtt formálja majd az egyetem oktatási és kutatási portfólióját, ezzel mintegy garantálva az oktatás és az innovációs tevékenységek korszerűségét. A rektor hangsúlyozta, hogy az egyetem meghatározó gazdasági és önkormányzati partnereit kérték fel az Ipari Tanács tagjainak, akik szívükön viselik az intézmény sorsát, és Nyugat-Európai mintára egy egyetemi mecenatúra kiépítésében is érdekeltek lehetnek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság