Ismerkedjünk az óvodával – szülői fórum

Hírek
Közzétéve:

„ÓVODÁS LESZ A GYERMEKÜNK” címmel idén is szülői tájékoztató fórumot szervez Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Oktatási és Kulturális Osztálya, valamint Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata 2017. március 27-én, hétfőn, 17.00 órától az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban. Cím: 1033 Bp., Fő tér 2.

A fórumot Védőnői Szolgálat mb. intézményvezetője, Perjési Zsuzsanna nyitja meg 17 órakor.

17.05-17.20 között Halasiné Petrovai Erika óvodai referens bemutatja a kerület óvodai hálózatát, továbbá hasznos tudnivalókat oszt meg a szülőkkel az óvodakezdésről.

Ezt követően, 17.20-tól Bencze Noémi óvodapedagógus válaszokat és tippeket ad azzal kapcsolatban, hogyan válik az óvodakezdés gondtalanná a szülők és a gyermekek számára is.

17.35-kor Földes Hilda tanácsadó szakpszichológus látja el a szülőket segítő praktikákkal.

Ebben a korban a gyermekeknek nagyon fontos a helyes táplálkozás és az ezzel kapcsolatos szokások kialakítása. 17.50-től Perjési Zsuzsanna mb. intézményvezető védőnő Egészséges óvodások  címmel tart előadást.

A tájékoztató előadások után, 18.05-től a szülőknek lehetőségük lesz feltenni kérdéseiket a szakembereknek, kötetlen beszélgetés alkalmával megvitatni esetleges aggályaikat.

Előzetes információgyűjtésre lehetőség van a  honlapunkon is megtalálható Óvodai iránytű 2017/2018. kiadvány  tanulmányozásával, amelyben az óvodák bemutatkozása mellett a beiratkozás jogszabályi hátterén kívül számos egyéb hasznos információ is megtalálható.

Megkezdődtek az óvodai nyílt napok, melyek időpontjáról az óvodákban kihelyezett hirdetményekből, a honlapon  is tájékozódhatnak.

A szervezők minden érdeklődő szülőt szeretettel várnak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság